سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

کاربرد شواهد گیاه باستان شناسی بر تحلیل سازه های معماری در محوطه های باستانی دوره نوسنگی تا عصرآهن ایران

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 785

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARCTUR01_013

Index date: 8 August 2019

کاربرد شواهد گیاه باستان شناسی بر تحلیل سازه های معماری در محوطه های باستانی دوره نوسنگی تا عصرآهن ایران abstract

در باستان شناسی نوین کاربردی شدن علوم میان رشته ای همچون گیاه باستان شناسی از بحث های قابل تامل است. این مقاله سعی دارد که با توجه به نتایج زغال شناسی بدست آمده از محوطه های باستانی تحلیلی جدید بر فضاهای معماری داشته باشد. شواهد نشان می دهد که از دوره نوسنگی تا عصرآهن در محوطه های باستانی ایران گیاهان جنگلی از عناصر سازه های معماری بودند که در قسمت های مختلف ساختمان از جمله سقف، در ، پنجره ، پلکان و ... کاربرد داشتند. با توجه به دشواری حمل و نقل مصالح در دنیای باستان، مصالح معماری به صورت محلی از مناطق نزدیک بنا تهیه می شده است. رشد صعودی جمعیت تپه های باستانی نشان از نیاز به وجود معماری گسترده و در نتیجه استفاده فراوان چوب در این مناطق در آن زمان دارد. این استفاده گسترده در مناطقی که امروزه اثری از جنگل های انبوه در آن دیده نمی شود حاکی از آن است که جنگل های باستانی در فلات ایران وجود داشته، جنگل هایی که بر اثر جنگل زدایی حاصل از استفاده بی رویه انسان از هزاره چهارم پیش از میلاد به کلی از بین رفته و یا به جنگل های تنک فلات ایران تبدیل شده اند. این پژوهش به صورت نمونه به بررسی و تطبیق شواهد معماری و نتایج زغال شناسی چوب درختان جنگلی در سه بنای باستانی مهم ایران شامل معبد زاغه در دوران نوسنگی، بنای یادمانی شهرسوخته عصر برنز، معبد حسنلو مربوط به عصر آهن که از شاخص ترین بناهای دوران ای خود بوده اند، خواهد پرداخت.

کاربرد شواهد گیاه باستان شناسی بر تحلیل سازه های معماری در محوطه های باستانی دوره نوسنگی تا عصرآهن ایران Keywords:

کاربرد شواهد گیاه باستان شناسی بر تحلیل سازه های معماری در محوطه های باستانی دوره نوسنگی تا عصرآهن ایران authors

شراره قاسمی

دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه پلی تکنیک مادرید، اسپانیاو دانش آموخته کارشناسی ارشد باستان شناسی _ پیش از تاریخ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

مریم سعادت

دانش آموخته کارشناسی ارشد باستان شناسی _ پیش از تاریخ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

مقاله فارسی "کاربرد شواهد گیاه باستان شناسی بر تحلیل سازه های معماری در محوطه های باستانی دوره نوسنگی تا عصرآهن ایران" توسط شراره قاسمی، دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه پلی تکنیک مادرید، اسپانیاو دانش آموخته کارشناسی ارشد باستان شناسی _ پیش از تاریخ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت؛ مریم سعادت، دانش آموخته کارشناسی ارشد باستان شناسی _ پیش از تاریخ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش ملی باستان شناسی و تعامل آن با علوم وابسته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گیاه باستان شناسی، معماری، درختان جنگلی، نوسنگی، عصر برنز هستند. این مقاله در تاریخ 17 مرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 785 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در باستان شناسی نوین کاربردی شدن علوم میان رشته ای همچون گیاه باستان شناسی از بحث های قابل تامل است. این مقاله سعی دارد که با توجه به نتایج زغال شناسی بدست آمده از محوطه های باستانی تحلیلی جدید بر فضاهای معماری داشته باشد. شواهد نشان می دهد که از دوره نوسنگی تا عصرآهن در محوطه های باستانی ایران گیاهان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله کاربرد شواهد گیاه باستان شناسی بر تحلیل سازه های معماری در محوطه های باستانی دوره نوسنگی تا عصرآهن ایران با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.