سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

طراحی و آنالیز سیستم سطحی کنترل چاه و انتخاب بهترین روش برای کشتن سریع چاه در جهت آماده سازی ادامه عملیات حفاری

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,270

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

OGPCONF05_010

Index date: 9 August 2019

طراحی و آنالیز سیستم سطحی کنترل چاه و انتخاب بهترین روش برای کشتن سریع چاه در جهت آماده سازی ادامه عملیات حفاری abstract

بروز نشت یکی از پدیده های مهم و شناخته شده در حفاری چاه های نفت می باشد. این پدیده میتواند در اثر هرزوی گل حفاری و یا فشار کم ته چاه یا عملیات لوله بالا و پایین، سبب بروز ورود سیال به داخل چاه شود و درصورت عدم کنترل نشت این پدیده در سطح میتواند به فوران تبدیل شود. پس از تشخیص نشت، چاه به دو روش نرم و سخت بسته میشود. در روش نرم فشار کمتری به چاه وارد شده اما نرخ سیال نفوذی افزایش پیدا خواهد کرد ولی در روش سخت مقدار سیال نفوذی کمتر و چاه سریع تر بسته میشود اما فشار بیشتری به چاه وارد میشود. پس از تعیین بست، چاه به روش حفار و×انتظار و وزن کشته میشود و گاز از چاه خارج میشود. مهم ترین هدف در این تحقیق زمان کشتن چاه میباشد که با بهینه×سازی آن میتوان هزینه حفاری و مقدار سیال نشتی را به حداقل ممکن رساند. از همین رو کلیه فرآیند های کشتن چاه با ×استفاده از نرم افزار Drillbench بررسی شده است. با شبیه سازی نوع بست چاه، روش بستن چاه به روش سخت×انتخاب میشود و با بهینه سازی فشار پمپ و فشار دینامیکی و استاتیکی و تغییر در نوع بستن چاه تحت روش غیر نرمال×کشتن سخت، زمان کشتن چاه به حداقل ممکن میرسد و از انبساط گاز درون چاه برای هر دو نوع گل پایه نفتی و پایه آبی×جلوگیری میشود و با بهینه سازی کشتن چاه، زمان کشتن چاه برای هر دو روش (حفار و انتظار و وزن) به کمتر از نصف×زمان اصلی خواهد رسید.

طراحی و آنالیز سیستم سطحی کنترل چاه و انتخاب بهترین روش برای کشتن سریع چاه در جهت آماده سازی ادامه عملیات حفاری Keywords:

طراحی و آنالیز سیستم سطحی کنترل چاه و انتخاب بهترین روش برای کشتن سریع چاه در جهت آماده سازی ادامه عملیات حفاری authors

یاسین آزادی

گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

پوریا کریمی

گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

مقاله فارسی "طراحی و آنالیز سیستم سطحی کنترل چاه و انتخاب بهترین روش برای کشتن سریع چاه در جهت آماده سازی ادامه عملیات حفاری" توسط یاسین آزادی، گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران؛ پوریا کریمی، گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی شیمی و نفت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله گل پایه نفتی، گل پایه آبی، نشت گاز، کنترل فوران، .Drillbench هستند. این مقاله در تاریخ 18 مرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1270 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بروز نشت یکی از پدیده های مهم و شناخته شده در حفاری چاه های نفت می باشد. این پدیده میتواند در اثر هرزوی گل حفاری و یا فشار کم ته چاه یا عملیات لوله بالا و پایین، سبب بروز ورود سیال به داخل چاه شود و درصورت عدم کنترل نشت این پدیده در سطح میتواند به فوران تبدیل شود. پس ... . برای دانلود فایل کامل مقاله طراحی و آنالیز سیستم سطحی کنترل چاه و انتخاب بهترین روش برای کشتن سریع چاه در جهت آماده سازی ادامه عملیات حفاری با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.