سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تأثیر مشخصات لایه‌های خاک(مناطق ساحلی بندرعباس)بر روی ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,881

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICOPMAS07_050

Index date: 3 April 2006

بررسی تأثیر مشخصات لایه‌های خاک(مناطق ساحلی بندرعباس)بر روی ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها abstract

با توجه به خصوصیات خاک‌های منطقه ساحلی بندرعباس که عموماً به جهت دارا بودن مشکلاتی از قبیل پایین بودن ظرفیت باربری و پتانسیل بالای روانگرایی دارای ضعف‌هایی در زمینه پی‌سازی می‌باشد و همچنین بدلیل نیاز به وجود انواع سازه‌های دریایی در نواحی ساحلی و دریایی، استفاده از شمع‌ها در مناطق مذکور اجتناب ناپذیر است و یکی از نیروهایی که غالباً بر شمع‌ها بویژه در این مناطق اعمال می‌شود بارهای جانبی می‌باشند. یکی از مسائل مطرح در زمینه طراحی شمع تحت بارگذاری جانبی و تحلیل‌های اولیه آن اطلاع از میزان تأثیر هر یک از پارامترهای فیزیکی و مکانیکی خاک‌ها از قبیل زاویه اصطکاک داخلی، وزن مخصوص، مدول ارتجاعی، چسبندگی ، خصوصیات روانگرایی لایه‌های خاک منطقه و همچنین میزان دست‌خوردگی خاک بر روی ظرفیت باربری جانبی شمع می‌باشد که در این مقاله به این موضوع پرداخته شده است. به این منظور، جهت شناخت خاک‌های غالب منطقه و تعیین حدود تغییرات پارامترهای مذکور، تعداد 7 حلقه گمانه در نقاط مختلفی حفر و آزمایشات صحرایی و آزمایشگاهی لازم بر روی نمونه‌های حاصله در محل حفر گمانه‌ها و آزمایشگاه، صورت گرفته است. در ادامه جهت مدل‌سازی عددی رفتار خاک و شمع از نرم‌افزار تجاری-تحقیقاتی PLAXIS، که از روش اجزاء محدود بهره می‌گیرد، استفاده شده است. جهت مدل سازی و آنالیز رفتار باربری جانبی شمع و تأثیر پذیری آن از تغییرات در محدوده خاص هر یک از پارامترهای موثر خاک از یک شمع با مقطع فولادی که هر بار در خاک با یک ‌سری از مشخصات قرارگرفته و تحت یک بار افقی می‌باشد، استفاده شده است. با بررسی و مقایسه خروجی‌های حاصل از آنالیزهای مربوطه، که به صورت گراف نشان داده شده، نتایج مورد نظر در قالب نمودار و جدول بیان و میزان تأثیر هر پارامتر به صورت درصدی برای منطقه مذکور نیز ارائه گردیده است. با توجه به مقایسه گراف ها و جداول بدست آمده از بررسی های فوق الذکر در محدوده گمانه های حفر شده پاره ای از نتایج عبارتند از : 1- احتمال وقوع روانگرایی عامل بسیار تعیین کننده‌ای در تعیین میزان ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها می‌باشد که حتما بایستی در نظر گرفته شود. 2- هر چه روانگرایی در سطوح بالاتر ( نزدیکتر به سطح زمین ) رخ دهد، اثر آن در کاهش ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها بیشتر است. 3- ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها با زاویه اصطکاک داخلی خاک نسبت مستقیم داشته و در محدوده تغییرات مشخص شده آن برای خاک‌های مناطق ساحلی بندرعباس و در محدوده گمانه های مورد بررسی(40 25 درجه) ظرفیت باربری جانبی شمع حدودا 5/14 درصد تغییر می نماید. 4- ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها با تنش‌های درجای خاک (وزن مخصوص خاک ) نسبت مستقیم داشته و در محدوده تغییرات مشخص شده آن برای خاک‌های مناطق ساحلی بندرعباس و در محدوده گمانه های مورد بررسی(20 16 کیلونیوتن بر مترمکعب ) ظرفیت باربری جانبی شمع حدودا 1/7 درصد تغییر می‌نماید. 5- ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها با مدول الاستیسیته خاک نسبت مستقیم داشته و در محدوده تغییرات مشخص شده آن برای خاک‌های مناطق ساحلی بندرعباس و در محدوده گمانه های مورد بررسی ( 4 e 10 9/2 4 e 10 8/0 کیلونیوتن بر مترمربع ) ظرفیت باربری جانبی شمع حدودا 8/12 درصد تغییر می‌نماید. 6- ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها با چسبندگی خاک نسبت مستقیم داشته و در محدوده تغییرات مشخص شده آن برای خاک‌های مناطق ساحلی بندرعباس و در محدوده گمانه های مورد بررسی (5 0 کیلونیوتن بر متر مربع ) ظرفیت باربری جانبی شمع حدودا 11 درصد تغییر می‌نماید.

بررسی تأثیر مشخصات لایه‌های خاک(مناطق ساحلی بندرعباس)بر روی ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها Keywords:

بررسی تأثیر مشخصات لایه‌های خاک(مناطق ساحلی بندرعباس)بر روی ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها authors

علی میرزاعسگری

کارشناس ارشد سازه های دریایی، دانشگاه هرمزگان

مسعود دهقانی

استادیارگروه مهندسی عمران دانشگاه هرمزگان، دانشکده فنی مهندسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Bowles, J. E. 1996, Foundation analysis and design, 5" Edition, ...
Broms, B.Bengt, ASCE 1964, Lateral Resistance of Piles in Cohesionless ...
Broms, B.Bengt, ASCE 1964, Lateral Resistance of Piles in Cohesive ...
Manual of PLAXIS, Finite Element Code for Soil and Rock ...
Pottf, D.M., Zdravkovic, L., 1999, Finite Element Analysis in Geotechnical ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تأثیر مشخصات لایه‌های خاک(مناطق ساحلی بندرعباس)بر روی ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها" توسط علی میرزاعسگری، کارشناس ارشد سازه های دریایی، دانشگاه هرمزگان؛ مسعود دهقانی، استادیارگروه مهندسی عمران دانشگاه هرمزگان، دانشکده فنی مهندسی نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی هفتمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شمع، باربری جانبی، اندرکنش، منحنی‌ نیرو-تغییرمکان، اجزاء محدود، سواحل بندرعباس، روانگرایی، خصوصیات فیزیکی خاک هستند. این مقاله در تاریخ 14 فروردین 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6881 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به خصوصیات خاک‌های منطقه ساحلی بندرعباس که عموماً به جهت دارا بودن مشکلاتی از قبیل پایین بودن ظرفیت باربری و پتانسیل بالای روانگرایی دارای ضعف‌هایی در زمینه پی‌سازی می‌باشد و همچنین بدلیل نیاز به وجود انواع سازه‌های دریایی در نواحی ساحلی و دریایی، استفاده از شمع‌ها در مناطق مذکور اجتناب ناپذیر است و یکی از نیروهایی که غالباً ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تأثیر مشخصات لایه‌های خاک(مناطق ساحلی بندرعباس)بر روی ظرفیت باربری جانبی شمع‌ها با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.