بررسی آلودگی میکروبی پروتز های متحرک آکریلی نو ساخته شده در لابراتوارهای دندانپزشکی شهر یزد (ایران) در سال 1388
Publish place: Journal of Mashhad Dental School، Vol: 35، Issue: 3
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 418
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMDS-35-3_007
تاریخ نمایه سازی: 23 مهر 1398
Abstract:
مقدمه: با توجه به احتمال آلودگی های میکروبی پروتز های د هانی و به دلیل تماس آنها با بافت های د هان، بزاق و خون، امکان ایجاد عفونت متقاطع در بین کادر دندانپزشکی، پرسنل لابراتوار ها و سایر بیماران وجود دارد. در مورد افراد سالخورده، ضعیف و یا افراد دچار نقص ایمنی، این میکروب ها می توانند عامل عفونت های غیرقابل پیش بینی از جمله عفونت های سیستمیک، پنومونی و گاهی بیماری های قلبی شوند. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی میکروارگانیسم های موجود در سطح پروتز های متحرک تازه ساخته شده و آماده تحویل به بیمار، توسط لابراتوار های شهر یزد بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، تعداد 55 پروتز نو و آماده تحویل پنج لابراتوار ساخت پروتز های دندانی در شهر یزد، به طور تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های گرفته شده ابتدا در 100میلی لیتر سرم فیزیولوژی استریل شستشو داده شد و با سانتریفوژ محلول، رسوب حاصله سریعا بر روی محیط اختصاصی کشت داده شد. میکرو ارگانیسم های عمدتا هوازی، بی هوازی و قارچ های جدا شده مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: آلودگی باکتریال در تمامی (100 درصد) و آلودگی قارچی در 2/58 درصد پروتز ها مشاهده شد. باکتری های جدا شده از دنچر ها در این مطالعه به ترتیب فراوانی عبارت بودند از گونه های استافیلوکوکوس ها، نایسریا های غیربیماری زا، کورینه باکتریوم ها، استینوباکتر، اشریشیاکولی و باکتری های انتروباکتریاسه بودند. به علاوه قارچ های ساپروفیتی مانند آسپرژیلوس، پنیسیلیوم، موکور و قارچ های مخمری از جمله کاندیدا ها از دنچر ها جدا گردیدند.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که دنچر های نو و آماده تحویل به بیماران نیز دارای آلودگی های باکتریال و قارچی قابل توجهی بوده و روش های پیشگیری و کنترل عفونت در لابراتوار ها و مطب های دندانپزشکی به طور جدی تری بایستی مورد توجه قرار گیرد.
Keywords:
Authors
محمدحسین لطفی کامران
استادیار گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
عباسعلی جعفری ندوشن
دانشیار گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
عباس فلاح تفتی
استادیار گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سید سجاد موسوی
دندانپزشک
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :