وقوع آنومالی های دندان های قدامی شیری و همراهی آن با آنومالی دندان های دائمی جانشین در کودکان ایرانی
Publish place: Journal of Mashhad Dental School، Vol: 35، Issue: 1
Publish Year: 1390
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 1,064
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JMDS-35-1_001
Index date: 15 October 2019
وقوع آنومالی های دندان های قدامی شیری و همراهی آن با آنومالی دندان های دائمی جانشین در کودکان ایرانی abstract
مقدمه: گزارشات مختلف، شیوع کمبود دندانی، دندان اضافی و دندان دوتایی (فیوژن و ژمیناسیون) در دندان های قدامی شیری را کمتر از یک درصد نشان می دهد. به جهت شیوع کم این آنومالی ها، به بروز آنها کمتر اهمیت داده می شود. در حدود 50 درصد از این موارد، اثر سوء مشخصی روی دندان های جانشین دائمی و اکلوژن در حال تکامل به وجود می آید. هدف از این مطالعه ارائه گزارش از توزیع کمبود دندانی، دندان اضافی، فیوژن و ژمیناسیون در 113 مورد و همراهی هر کدام از این آنومالی ها، بر روی جوانه دندان های دائمی جانشین بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، 113 مورد از انواع چهارگانه آنومالی ها شامل کمبود دندانی، دندان اضافی و دندان های دوتایی در دندان های شیری مورد بررسی قرار گرفت. این موارد از بیمارانی انتخاب شده بودند که طی 20 سال به مطب شخصی مراجعه کرده بودند. از کلیه بیماران رادیوگرافی مناسب تهیه شد و کلیه مواردی که عدم وجود دندان، بر اثر کشیدن یا تروما بودند از مطالعه خارج شدند. سپس درصدهای مربوطه استخراج و نتایج اعلام گردید.
یافته ها: 113 مورد از این آنومالی ها (شامل 39 مورد فیوژن، 14 مورد ژمیناسیون، 39 مورد کمبود دندانی و 21 مورد دندان اضافی) به تفکیک جنسیت، قوس دندانی بالا و پائین، نوع دندان، یک طرفه یا دو طرفه بودن و تاثیر هر کدام بر روی جوانه دندان های دائمی جانشین گزارش شد. بالاترین شیوع فیوژن بین دندان های سانترال و لترال و در فک پایین دیده شد، در حالی که ژمیناسیون در فک بالا بیشتر از فک پایین دیده شد. کلیه دندان های اضافی در فک بالا مشاهده شد، در حالی که توزیع کمبود دندانی در بین فک بالا و پایین از تعادل بهتری برخوردار بود. تقریبا در 50 درصد موارد وجود فیوژن با کمبود یک دندان همراه بود، در حالی که در ژمیناسیون تعداد جوانه های دندان های جانشین کاملا طبیعی بود. حدود نیمی از موارد با دندان اضافی با وجود دندان اضافی در دندان های دایمی همراه بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بر گرفتن رادیوگرافی برای ارزیابی تعداد دندان های دائمی قدامی در صورت وجود آنومالی های دندان های شیری تاکید می کند تا از این طریق طرح درمان مناسب را در صورت وجود این آنومالی ها پیش بینی کنیم.
وقوع آنومالی های دندان های قدامی شیری و همراهی آن با آنومالی دندان های دائمی جانشین در کودکان ایرانی Keywords:
وقوع آنومالی های دندان های قدامی شیری و همراهی آن با آنومالی دندان های دائمی جانشین در کودکان ایرانی authors
حسین افشار
دانشیار گروه دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
مریم توفیقی داریان
دندانپزشک
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :