سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

دوره ماد و دستاوردهای پژوهشهای میان رشته ای

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 442

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARCTUR01_040

Index date: 8 August 2019

دوره ماد و دستاوردهای پژوهشهای میان رشته ای abstract

در باستان شناسی امروز (ایران) هرآنکجا که نامی از پژوهشهای میان رشته ای (Interdisciplinary) و چندرشتگی (Multidisciplinary) به میان می آید، اذهان مخاطبان بلافاصله معطوف به به کارآیی رشته های علوم محض در گردآوری داده ها و تحلیلها و تفسیرهای سپسین می شود، گرایشهایی چون: باستان جانورشناسی (zooarchaeology)، باستان گیاه شناسی (archaeobotany)، باستان استخوان شناسی (osteoarchaeology)، باستان زیست شناسی (bioarchaeolgy)، زمین باستان شناسی (geoarchaeology) و باستان شناسی زمین شناختی (archaeological geology)، باستان مردم شناسی (ethnoarchaeology) و دیگر تخصصهای از این دست در علوم باستان شناختی (Archaeological science)، پیراباستان شناسی (Para-Archaeology) و در نهایت باستان سنجی (archaeometry).اما پیش این، و در واقع پیش از استفاده گسترده از نتایج دستاوردهای علوم محض در پژوهشهای باستان شناختی، باستان شناسی برای رفع نیازهای پژوهشی خویش، سنتا، به رشته هایی دیگر هم نیازمند بود، رشته هایی که هم اینک در پرتو درخشش به ظاهر مثبته (positive) و ریاضی وار علوم تجربی، مدتی است که در محاق فراموشی و تعطیل افتاده اند، رشته هایی از علوم انسانی و اجتماعی از قبیل: زبان شناسی تاریخی (historical linguistics)، مردم شناسی تاریخی یا انسان شناسی تاریخی (historical anthropology)، جامعه شناسی تاریخی (historical sociology)، جغرافیای تاریخی (historical geography) و تاریخ جغرافیایی (geographical history)، دین شناسی تاریخی-تطبیقی (Comparative religion) و ...؛ در مقاله حاضر به به کارآیی این دسته سنتی تر از پژوهشهای میان رشته ای در بررسی تاریخ و فرهنگ دوره ماد خواهیم پرداخت.

دوره ماد و دستاوردهای پژوهشهای میان رشته ای Keywords:

دوره ماد , پژوهشهای میان رشته ای , زبان شناسی تاریخی , مردم شناسی تاریخی , جامعه شناسی تاریخی , جغرافیای تاریخی و تاریخ جغرافیایی , دین شناسی تاریخی و تطبیقی.

دوره ماد و دستاوردهای پژوهشهای میان رشته ای authors

مهرداد ملکزاده

مدیر امور پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی

مقاله فارسی "دوره ماد و دستاوردهای پژوهشهای میان رشته ای" توسط مهرداد ملکزاده، مدیر امور پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش ملی باستان شناسی و تعامل آن با علوم وابسته پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دوره ماد، پژوهشهای میان رشته ای، زبان شناسی تاریخی، مردم شناسی تاریخی، جامعه شناسی تاریخی، جغرافیای تاریخی و تاریخ جغرافیایی، دین شناسی تاریخی و تطبیقی. هستند. این مقاله در تاریخ 17 مرداد 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 442 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در باستان شناسی امروز (ایران) هرآنکجا که نامی از پژوهشهای میان رشته ای (Interdisciplinary) و چندرشتگی (Multidisciplinary) به میان می آید، اذهان مخاطبان بلافاصله معطوف به به کارآیی رشته های علوم محض در گردآوری داده ها و تحلیلها و تفسیرهای سپسین می شود، گرایشهایی چون: باستان جانورشناسی (zooarchaeology)، باستان گیاه شناسی (archaeobotany)، باستان استخوان شناسی (osteoarchaeology)، باستان زیست شناسی (bioarchaeolgy)، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله دوره ماد و دستاوردهای پژوهشهای میان رشته ای با 1 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.