سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی روشهای درون یابی کریجینگ و کوکریجینگ جهت تعیین تغییرات مکانی برخی از پارامترهای کیفی آب زیرزمینی دشت بردسیر

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 816

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI15_111

Index date: 2 November 2019

ارزیابی روشهای درون یابی کریجینگ و کوکریجینگ جهت تعیین تغییرات مکانی برخی از پارامترهای کیفی آب زیرزمینی دشت بردسیر abstract

امروزه استفاده از روشهای زمین امار برای تخمین متغیرهای مکانی با استفاده از داده های همان متغیر و یا با استفاده از متغیرهای کمکی در علوم آب و خاک مورد توجه متخصصین قرار گرفته است. از این رو در پژوهش حاضر به ارزیابی دو روش زمین آماری کریجینگ و کوکریجینگ جهت تعیین تغییرات مکانی چهار پارامتر کیفی آب زیرزمینی دشت بردسیر شامل EC، pH، TDS، TH پرداخته شده است. اطلاعات لازم از 46 حلقه چاه و قنات موجود در منطقه در دو سال 1381 و 1395 جمع آوری شد. سپس توزیع نرمال پارامترها بررسی گردید و واریوگرام پارامترها به منظور انتخاب بهترین مدل درونیابی بر اساس حداقل مقدار شاخص RMSE بررسی شد و پهنه بندی مربوط به هر پارامتر در نرم افزار ArcGIS رسم شد. نتایج بدست امده نشان داد روش کوکریجینگ برای پارامترهای مذکور، بهترین روش درون یابی است. بر طبق نقشه های پهنه بندی نیز، کیفیت نامناسب آب بیشتر در قسمت های شمال دشت مشاهده شد.

ارزیابی روشهای درون یابی کریجینگ و کوکریجینگ جهت تعیین تغییرات مکانی برخی از پارامترهای کیفی آب زیرزمینی دشت بردسیر Keywords:

ارزیابی روشهای درون یابی کریجینگ و کوکریجینگ جهت تعیین تغییرات مکانی برخی از پارامترهای کیفی آب زیرزمینی دشت بردسیر authors

محسن بخشوده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

سودابه گلستانی کرمانی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مقاله فارسی "ارزیابی روشهای درون یابی کریجینگ و کوکریجینگ جهت تعیین تغییرات مکانی برخی از پارامترهای کیفی آب زیرزمینی دشت بردسیر" توسط محسن بخشوده، دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ سودابه گلستانی کرمانی، استادیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی پانزدهمین همایش ملی آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کیفیت آب، کریجینگ ساده، کوکریجینگ هستند. این مقاله در تاریخ 11 آبان 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 816 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه استفاده از روشهای زمین امار برای تخمین متغیرهای مکانی با استفاده از داده های همان متغیر و یا با استفاده از متغیرهای کمکی در علوم آب و خاک مورد توجه متخصصین قرار گرفته است. از این رو در پژوهش حاضر به ارزیابی دو روش زمین آماری کریجینگ و کوکریجینگ جهت تعیین تغییرات مکانی چهار پارامتر کیفی آب زیرزمینی دشت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی روشهای درون یابی کریجینگ و کوکریجینگ جهت تعیین تغییرات مکانی برخی از پارامترهای کیفی آب زیرزمینی دشت بردسیر با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.