طراحی برچسب حاوی متابولیت های ثانویه گیاهی به عنوان شناساگر
Publish place: Science and Technology Package، Vol: 10، Issue: 38
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 433
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_STP-10-38_006
Index date: 3 December 2019
طراحی برچسب حاوی متابولیت های ثانویه گیاهی به عنوان شناساگر abstract
متابولیت های گیاهی به علت حضور مواد کنژوگه یا فنولیک، با تغییر pH ،تغییر رنگ نشان می دهند ولی متاسفانه بررسی این موضوع، به شکل کاربردی و همچنین به عنوان شناساگر دمایی- زمانی پرداخته نشده است. این مطالعه به منظور طراحی برچسب حاوی متابولیت های ثانویه گیاهی به عنوان شناساگر زمانی- دمایی انجام شد. جهت ساخت برچسب هوشمند زمان-دما، کاغذ سلولزی در محلول حاوی آنتوسیانین هویج سیاه قرار داده شد. برای بررسی سینتیک تغییر رنگ، از فعال سازی برچسب زمان- دما توسط مقیاس CIElab استفاده گردید. به منظور بررسی موروفولوژی آنتوسیانین مورد استفاده جهت ساخت برچسب زمان- دما در مطالعه حاضر از تصویربرداری الکترون روبشی، و به منظور بررسی ساختار شیمیایی از آنالیز طیف سنج مادون قرمز استفاده شد. برچسب زمان- دمای تهیه شده در زمان های 0 ،1 ،3 ،7 ،12 ،24 ،48 و 72 ساعت پس از فعال سازی برچسب در دماهای 2-، 6 ،15 و 25 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان می دهد که ساختار دارای فشردگی کافی بدون شکاف است. نتایج طیف سنجی نشان داد که زمان cm-1 1369 نمایانگر وجود گروه های فنول C-O در ساختار آنتوسیانین می باشد. زمان مشاهده شده در فرکانس cm-1 1155 مربوط به حلقه پیران و زمان موجود در فرکانس cm-1 1025 متعلق به ارتعاشات C-Hدر ساختار آنتوسیانین می باشد. نتایج آنالیز تغییر رنگ نشان می دهد که با گذشت زمان و افزایش دما گوشت شروع به فاسد شدن می کند و برچسب زمان – دمای روی بسته گوشت نیز دچار تغییر رنگ می شود، به طوری که با گذشت زمان و افزایش دما میزان تغییر رنگ برچسب نیز افزایش می یابد. بنابراین برچسب حاوی متابولیت های ثانویه گیاهی به عنوان شناساگر زمانی- دمایی می تواند استفاده شود.
طراحی برچسب حاوی متابولیت های ثانویه گیاهی به عنوان شناساگر Keywords:
طراحی برچسب حاوی متابولیت های ثانویه گیاهی به عنوان شناساگر authors
روناک امیری
کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه رازی کرمانشاه
گلشن مرادی
دانشجوی دکترای مهندسی شیمی، دانشگاه رازی کرمانشاه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :