سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تعیین موفقیت بهترین پیوندک پسته از سه رقم کله قوچی ، فندقی، اکبری بر روی پایه بذری پسته در عرصه آبخوان کوهدشت

Publish Year: 1382
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,668

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CWM03_048

Index date: 14 April 2006

بررسی تعیین موفقیت بهترین پیوندک پسته از سه رقم کله قوچی ، فندقی، اکبری بر روی پایه بذری پسته در عرصه آبخوان کوهدشت abstract

جمع آوری، ذخیره سازی و استفاده بهینه از آب باران جهت مصارف مختلف از جمله شرب انسان و دام کشاورزی، احیاء و توسعه جنگلها، مراتع و نیر کاربرد روشهای سنتی حفاظت آب و خاک و ترویج و اشاعه آنها از دیرباز در بسیاری از کشورهای جهان مرسوم بوده است. طبق بررسی بعمل آمده کشورهای حوزه مدیترانه و مناطق واقع در کمربند خشک و نیمه خشک دنیا در این امر پیشقدم و پیشرو بوده اند. بنابراین کشور ما نیز با توجه به قرار گرفتن در این کمربند نیاز به توجه فراوان دارد. بنابراین اساس طرح های ابخوان دار کشور در چند دهه اخیر فعالیتهای چشمگیری در اقصی نقاط ایران داشته است. استان لرستان نیز همگام با سایر استانها در سال 1375 اقدام به احداث ایستگاه تحقیقات پخش سیلاب در شهرستان کوهدشت واقع در غرب استان نموده است. در این ایستگاه تحقیقاتی علاوه بر فعالیتهای مکانیکی از قبیل احداث بانکت، تورکینست وبندگابیونی و… از نظر عملیات بیولوژیک نیز فعالیتهای انجام گرفته است. یکی از ایستگاه ها که وسعت آن حدود 30 هکتار ارقام انار (Prunus amygdalus) ، زیتون (Olea europea) کاشته شده است. با توجه به اینکه پسته یکی از محصولات مهم اقتصادی کشورو از نظر صادرات غیر نفتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و همچنین از آنجایی که این محصول مهم اقتصادی کشور اکثرا درمناطق خشک و نیمه خشک کشور کشت و کار می شود که این منطاق معمولا از تبخیر و تعرق بالا و بارندگی کم برخوردار است. در سال 76 از سه رقم تجاری ایران (کله قوچی، اکبری، فندقی) پیوندک تهیه گردید و با استفاده از پیوند لوله ای بر روی پایه های بذری پسته کاشته شده در عرصه آبخوان کوهدشت به منظور دستیابی به بهترین رقم پیوندی برتر در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی از هر رقم 25 پایه در سه تکرار مورد آزمایش قرار گرفت و صفاتی از قبیل درصد زنده مانی، درصد موفقیت پیوندک بر روی پایه، رشد و شادابی نهالهای پیوندی و همچنین محصول دهی در مدت 5 سال مورد ارزیابی قرار گرفت در نهایت پس از تجزیه واریانس طرح در سطح احتمال 1% با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن از ارقام فندقی و اکبری از زنده مانی برتر از رقم کله قوجچی، از نظر رشد نهالهای پیوندی رقم فندقی برتر از دو رقم دیگر شناخته شدند. از نظر محصول دهی بین ارقام فندقی و اکبری تفاوت معنی داری وجود ندارد ولی این دو رقم زودتر از رقم کله قوچی به ثمر دهی رسیدند.

بررسی تعیین موفقیت بهترین پیوندک پسته از سه رقم کله قوچی ، فندقی، اکبری بر روی پایه بذری پسته در عرصه آبخوان کوهدشت authors

رضا کرمیان

کارشناس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان لرستان

علی محمدیان

کارشناس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان لرستان

کریم خادمی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان لرستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- ابریشمی، محمد حسن. 1373. پسته ایران شناخت تاریخی. انتشارات ...
درویشیان، محمود. 1371، کشت و تولید پسته، انتشارات آیندگان. 272 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تعیین موفقیت بهترین پیوندک پسته از سه رقم کله قوچی ، فندقی، اکبری بر روی پایه بذری پسته در عرصه آبخوان کوهدشت" توسط رضا کرمیان، کارشناس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان لرستان؛ علی محمدیان، کارشناس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان لرستان؛ کریم خادمی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان لرستان نوشته شده و در سال 1382 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش آبخوانداری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 25 فروردین 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4668 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که جمع آوری، ذخیره سازی و استفاده بهینه از آب باران جهت مصارف مختلف از جمله شرب انسان و دام کشاورزی، احیاء و توسعه جنگلها، مراتع و نیر کاربرد روشهای سنتی حفاظت آب و خاک و ترویج و اشاعه آنها از دیرباز در بسیاری از کشورهای جهان مرسوم بوده است. طبق بررسی بعمل آمده کشورهای حوزه مدیترانه و مناطق واقع ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی پسته طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تعیین موفقیت بهترین پیوندک پسته از سه رقم کله قوچی ، فندقی، اکبری بر روی پایه بذری پسته در عرصه آبخوان کوهدشت با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.