سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آنالیز داده های ژئوشیمیایی کانسار مس پرفیری سونگون

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,147

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SMEC05_031

Index date: 19 April 2006

آنالیز داده های ژئوشیمیایی کانسار مس پرفیری سونگون abstract

منطقه آذربایجان به خصوص قره داغ (ارسباران) به دلیل قرار گرفتن درزون متالوژی ترشیاری از لحاظ منابع زیر زمینی به خصوص معادن فلزی بسیار غنی است. کانسار مس پرفیری سونگون در استان آذربایجان شرقی واقع شده که در شمال غربی ایران در نزدیکی رود ارس و در محل تقاطع رودخانه های سونگون چای و پخله – چای می – میباشد. وجود عناصر کمیاب و گران قیمت مثل طلا، میلیبدن، ولفرام ، تنگستن، سزیوم … به همراه مس اهمیت این معدن را دو چندان کرده است. از نظر سنگ شناسی سونگون از واحدهای مختلفی همچون سنگ های کرتاسه بالایی، واحد ولکانیک ائوسن، واحد ارسکارنی و غیره تشکیل شده است. بر روی کانسار مس پرفیری سومگون عملیات ژئوشیمیایی اکتشافی به صورت برداشت هاله ی ثانویه (نمونه های الویوم – دلوویوم) با شبکه 20*100 متر انجام گردیده است و نمونه ها برای هشت عنصر Au,Ag,Cu,Mo,Zn,Sb,As آنالیز گشته اند. نتایج حاصله توسط نرم افزارهای رایانه ای Excel , Surfer, SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این آنالیز به منظور مشخص شدن منطقه امید بخش معدنی و تعیین حدود میدان معدن مس پرفیری و محدوده ی اصلی کانسار مس سونگون انجام گرفت. برای تعیین ناحیه ی امید بخش معدنی، توسط نرم افزار آماری SPSS ، منحنی لاگ نرمال فراوانی هر یک از عناصر رسم گردید و با یافتن مقادیر زمینه ی هر عنصر (Cb.g) ، مقدار حد آستانه ی آنومالی (Can) به دست آمد و سپس با رسم نقشه های کانتوری تک عنصری توسط نرم افزار Surfer ، گسترده ی توزیع هر عنصر درکانسار مجسم شد. همانطور که انتظار می رفت هاله های ژئوشیمیایی مس به همراه مولیبدن در مناطق مرکزی کانسار گسترش یافته اند و هاله های مولیبدن بر خلاف مس تنها به مرکزی محدود می شوند. هاله های سرب و روی در اطراف کانسار به صورت یک کمربند پلی متال کانسار مس پورفیری سونگون را احاطه کرده اند. آرسنیک و آنتیموان منطاق مرکزی را شامل می شوند. هاله های عناصر طلا و نقره هم در مناطق مرکزی با مس و مولیبدن و هم در مناطق حاشیه ای با سرب و روی هم نشینی نشان می دهند که ناشی از حصلت های دو گانه ای این عناصر می باشد. توسط نرم افزار SPSS از دوروش آماری همبستگی عناصر مورد بررسی قرار گرفت و مقایسه شد. روش اول رسم دندروگرام و روش دوم عملیات فاکتور آنالیز است که در طی آن 4 فاکتور اصلی برای تغییر پذیری های متغیرهای هشت گانه تعیین گشت. نتایج به دست آمده از هر دو روش بیانگر همبستگی مثبت به ترتیب اهمیت بین عناصر به قرار زیر است: Mo – Cu – 4 Ag – Au -3 Pb-Zn-2 Sb-As-1 در پایان نقشه های کانتوری برای فاکتورهای اصلی مذکور رسم گردید ومشخص شد که فاکتورهای به دست آمده با حساسیت و قدرت بیشتری مناطق مرکزی و حاشیه ای را از یکدیگر جدا می نمایند و کابرد مفیدتری در تعیین حدود کانسار نسبت به نقشه های تک عنصره دارد.

آنالیز داده های ژئوشیمیایی کانسار مس پرفیری سونگون authors

احسان اسماعیل نژاد

دانشجوی کارشناسی اکتشاف معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مسلم دلشاد

دانشجوی کارشناسی اکتشاف معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
خصوصیات اکتشاف ژئوشیمیایی کانسارهای مس پرفیری (ترجمه ی دکترغلامرضا رحیمی ...
تحلیل داده های اکتشافی (دکتر علی اصغر حسنی پاک) ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آنالیز داده های ژئوشیمیایی کانسار مس پرفیری سونگون" توسط احسان اسماعیل نژاد، دانشجوی کارشناسی اکتشاف معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ مسلم دلشاد، دانشجوی کارشناسی اکتشاف معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 فروردین 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6147 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که منطقه آذربایجان به خصوص قره داغ (ارسباران) به دلیل قرار گرفتن درزون متالوژی ترشیاری از لحاظ منابع زیر زمینی به خصوص معادن فلزی بسیار غنی است. کانسار مس پرفیری سونگون در استان آذربایجان شرقی واقع شده که در شمال غربی ایران در نزدیکی رود ارس و در محل تقاطع رودخانه های سونگون چای و پخله – چای می – میباشد. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله آنالیز داده های ژئوشیمیایی کانسار مس پرفیری سونگون با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.