اثر تاریخ کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد، روغن و پروتئین چهار رقم سویا در منطقه شهرکرد

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,248

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_252

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

Abstract:

با توجه به اینکه در مورد کشت سویا در منطقه شهرکرد تاکنون تحقیقات اندکی صورت گرفته است، به منظور تعیین مناسبترین تاریخ کاشت سویا، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری بصورت کرتهای یکبار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در سال 1387 اجرا گردید. کرتهای اصلی به تاریخ های کاشت پانزده اردیبهشت، سی اردیبهشت، چهارده خرداد و بیست و نه خرداد و کرتهای فرعی به چهار رقم سویا شامل L17 ،M7 ،M9 و ویلیامز اختصاص یافت. نتایج نشان داد که در تاریخ کاشت 15 اردیبهشت رقم M9 بیشترین (39/78%) و M7 کمترین (25/62%) درصد پروتئین را داشتند.L17 و ویلیامز به ترتیب بیشترین (35/68%) و کمترین درصد پروتئین (28/96%) را در تاریخ کاشت 30 اردیبهشت داشتند. درتاریخ کاشت 29 خرداد رقم M7 و M9 به ترتیب بیشترین (45/22%) و کمترین (30/59%) درصد پروتئین را داشتند. در تاریخ کاشت 15 اردیبهشت نیز رقم L17 و ویلیامز و در تاریخ کاشت 14 خرداد رقم ویلیامز و M7 به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد شاخه جانبی را به خود اختصاص دادند. تعداد بذر تک بوته در تاریخ کاشت 15 اردیبهشت در ارقام M7 و M9 بیشتر بود. بطور کلی بین 3 تاریخ کاشت15 اردیبهشت، 30 اردیبهشت و 14 خرداد از نظر عملکرد دانه تفاوت معنیدار مشاهده نشد. اما کمترین عملکرد دانه مربوط به 29 خرداد بود. رقم M9 با عملکرد 2896/1 و در مرحله بعد M7 با عملکرد 2597/7 مناسبترین رقم برای کشت در منطقه شهرکرد بدست آمد.

Keywords:

تاریخ کاشت , عملکرد و اجزای آن , سویا , روغن

Authors

هاجر قراخانی بنی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگ

محسن موحودی دهنوی

عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

علیرضا یدوی

عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

سید مجتبی هاشمی جزی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بخت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خادم حمزه، ح ر.، م. کریمی، ع. م. رضایی و ...
  • _ Bastidas, A. M., T. D. Setiyono, A. Dobermann, K. ...
  • Pedersen, P., and J. G. Lauer. 2004. Response of soybean ...
  • Jason, L., D. Bruin, and P. Pedersen. 2008. Soybean seed ...
  • نمایش کامل مراجع