سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اختلالات روانپزشکی همبود و عوامل روانشناختی مرتبط با نوموفوبیا

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 761
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

THCAP09_038

Index date: 25 February 2020

اختلالات روانپزشکی همبود و عوامل روانشناختی مرتبط با نوموفوبیا abstract

مقدمه: با تغییرات فناوری، چالش های جدیدی نیز به زندگی روزانه اضافه می شود و انواع جدیدی از ترس ها ظهور می کنند که از آنها با اصطلاح ترس های تکنولوژی یاد می کنند. نوموفوبیا یک ترس مدرن است که اخیرا به منظور توصیف ناراحتی و اضطراب ناشی از در دسترس نبودن تلفن همراه، کامپیوتر یا هرگونه وسیله ارتباطی مجازی در زندگی افرادی که به استفاده از آنها عادت کرده اند، گفته می شود. هدف از این مطالعه، بررسی اختلالات روانپزشکی همبود و عوامل روانشناختی مرتبط با نوموفوبیا است. روش: جستجو در پایگاه های اطلاعاتی از جمله ,PubMed ,Science Direct , Google Scholar, Library of Cochrane Scopus از سال 2010 تا 2019 انجام شد. ابتدا 40 مطالعه از طریق جست وجو در پایگاه های اطلاعاتی و 10 مطالعه از طریق جست وجوی دیگر منابع شامل جست و جو از طریق رفرنس لیست مقالات یافت شد، که پس از مرحله یافتن تکرار توسط نرم افزار EndNote تعداد 20 مقاله حذف گردید. سپس متن کامل مقالات مرتبط مطالعه و تعداد 5 مقاله حذف گردید. در نهایت از داده های کامل 25 مطالعه ( 1 مقاله فارسی و 24 مقاله انگلیسی) جهت نگارش این مطالعه استفاده گردید. یافته ها: یافته های مطالعه حاضر منجر به دسته بندی مطالب در 2 طبقه کلی اختلالات روانپزشکی با زیر طبقات (اضطراب اجتماعی، اختلال هراس، اختلال شخصیت وسواسی جبری) و عوامل روانشناختی با زیر طبقات (احساس تنهایی، کاهش عزت نفس، دلبستگی اجتنابی) گردید. نتیجه کلی اینکه نوموفوبیا در شرایطی رخ می دهد که فرد، اضطرابی ناشی از ترس در دسترس نبودن تلفن همراه را تجربه می کند. اضطراب به دلایل متعددی مانند گم کردن تلفن همراه و از دست دادن تماس برانگیخته می شود. افرادی که اضطراب اجتماعی و دلبستگی اجتنابی دارند به احتمال بیشتری دچار نوموفوبیا می شوند. دلبستگی اجتنابی و اضطراب همچنین تاثیر مثبتی بر نوموفوبیا داشته و افرادی که وابسته به احساسات بیشتر هستند و تمایل بیشتری برای نزدیک بودن و توجه در رابطه دارند، سطوح بالاتری از ترس یا ناراحتی را در هنگام عدم دسترسی به تلفن های همراه از خود نشان می دهند. همچنین شواهد نشان می دهد به دنبال اختلالات شخصیت از جمله وسواسی جبری، نوموفوبیا افزایش می یابد. افراد مبتلا به اختلال هراس نیز پتانسیل بالاتری در سوق به سویاختلال های آگورافوبیا و نوموفوبیا دارند. احساس تنهایی صرف نبودن در جمع یا تنها بودن فیزیکی نیست، بلکه روابط اجتماعی تجزیه شده و سطح پایین رضایت در مقابل انتظار رضایت مطلوب از این روابط می تواند پایه ایجاد حس تنهایی باشد. نتایج حاکی از آن است که نوموفوبیا با سطوح بالای احساس تنهایی ارتباط دارد و موجب کاهش عزت نفس در افراد می شود. نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان از وجود یک ارتباط منطقی میان الگوی اختلالات روانپزشکی همبود و عوامل روانشناختی مرتبط با نوموفوبیا داشته است.

اختلالات روانپزشکی همبود و عوامل روانشناختی مرتبط با نوموفوبیا Keywords:

همبود , نوموفوبیا , ترس , عوامل روانشناختی و اضطراب

اختلالات روانپزشکی همبود و عوامل روانشناختی مرتبط با نوموفوبیا authors

فاطمه حمیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامائی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پرستاری مامائی نسیبه، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، ساری

مقاله فارسی "اختلالات روانپزشکی همبود و عوامل روانشناختی مرتبط با نوموفوبیا" توسط فاطمه حمیدی، دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامائی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پرستاری مامائی نسیبه، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، ساری؛ فروزان الیاسی نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی نهمین همایش سراسری روانپزشکی کودک و نوجوان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله همبود، نوموفوبیا، ترس، عوامل روانشناختی و اضطراب هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 761 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: با تغییرات فناوری، چالش های جدیدی نیز به زندگی روزانه اضافه می شود و انواع جدیدی از ترس ها ظهور می کنند که از آنها با اصطلاح ترس های تکنولوژی یاد می کنند. نوموفوبیا یک ترس مدرن است که اخیرا به منظور توصیف ناراحتی و اضطراب ناشی از در دسترس نبودن تلفن همراه، کامپیوتر یا هرگونه وسیله ارتباطی مجازی ... .