سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

افسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان و تاثیر آن بر سلامت روان کودک: یک مطالعه مروری

Publish Year: 1398
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 545
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

THCAP09_050

Index date: 25 February 2020

افسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان و تاثیر آن بر سلامت روان کودک: یک مطالعه مروری abstract

مقدمه: افسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان باعت افزایش اختلالات روانپزشکی، اختلالات اضطرابی و اختلال در رشد و تکامل کودک شود. لذا با توجه به اهمیت سلامت روان پدران در سلامت روان کودکان، این مطالعه با هدف تاثیر افسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان بر سلامت روان کودک انجام شد. روش: مطالعه حاضر، مطالعه ای مروری بوده که جهت نگارش آن ابتدا با استفاده از روش MESH کلیدواژه های مرتبط استخراج شد و سپس با استفاده از کلیدواژه های فارسی افسردگی پدر، افسردگی قبل از زایمان، افسردگی پس از زایمان، کودک، و یا معادل انگلیسی آنها جستجو در بانک اطلاعاتی اینترنتی Google Scholar و بطور اختصاصی تر در پایگاه های اطلاعاتی نظیر PubMed ،ProQuest ،Web of Science ،Science Direct ، SID، Cochrane و Springer انجام شد و مقالات مرتبط از سال 1983 تا 2018 انتخاب گردید. 84 مقاله جستجو شد و پس از بررسی خلاصه مقالات، از 61 مقاله جهت نگارش این مطالعه مروری استفاده گردید. یافته ها: نتایج مطالعات ما در این خصوص منجر به سازماندهی یافته در دو طبقه شد: طبقه اول عوامل مرتبط باافسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان شامل: کمبود حمایت اجتماعی، استرس ادراک شده، ترجیحات جنسیتی نظیر تمایل به داشتن فرزند پسر، نارضایتی از ازدواج و زندگی زناشویی، مشکلات ارتباطی، بارداری ناخواسته، بیکاری پدر، سن بالای پدر، سابقه افسردگی، اضطراب دوران بارداری، سطح تحصیلات پایین، افسردگی همسر در دوران بارداری و پس از زایمان و طبقه دوم تاثیر افسردگی پدران بر سلامت روان کودک شامل: افزایش استرس و اضطراب کودک، مشکلات خلق و خو در کودک، افزایش ریسک مشکلات رفتاری در سنین 3 تا 5 سالگی در کودکان بویژه در کودکان پسر، رفتارهای ضداجتماعی کودک، خشونت های فیزیکی، ناآرامی و بیش فعالی و اختلالات عاطفی روانی کودک می باشد. نتیجه گیری: با توجه به تاثیرات منفی ناشی از افسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان، باید از سوی کارکنان بهداشتی در زمینه شناسایی پدران افسرده در دوران بارداری، به خانواده ها آموزش های لازم داده شود تا بتوان با تشخیص به موقع و درمان آن، از عواقب این اختلال بر خانواده و کودک کاست تا بتوان کیفیت زندگی را بهبود بخشید.

افسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان و تاثیر آن بر سلامت روان کودک: یک مطالعه مروری Keywords:

افسردگی دوران بارداری , افسردگی پس از زایمان , پدران , کودک و سلامت روان

افسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان و تاثیر آن بر سلامت روان کودک: یک مطالعه مروری authors

عذرا باروج کیاکلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامائی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری مامائی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری

زهره شاه حسینی

دانشیار گروه بهداشت باروری و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری

مقاله فارسی "افسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان و تاثیر آن بر سلامت روان کودک: یک مطالعه مروری" توسط عذرا باروج کیاکلایی، دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامائی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری مامائی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری؛ زهره شاه حسینی، دانشیار گروه بهداشت باروری و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری؛ سید حمزه حسینی؛ زهرا اسماعیلی دوکی؛ رضاعلی محمدپور تهمتن نوشته شده و در سال 1398 پس از تایید کمیته علمی نهمین همایش سراسری روانپزشکی کودک و نوجوان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله افسردگی دوران بارداری، افسردگی پس از زایمان، پدران، کودک و سلامت روان هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1398 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 545 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: افسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان باعت افزایش اختلالات روانپزشکی، اختلالات اضطرابی و اختلال در رشد و تکامل کودک شود. لذا با توجه به اهمیت سلامت روان پدران در سلامت روان کودکان، این مطالعه با هدف تاثیر افسردگی پدران در دوران بارداری و پس از زایمان بر سلامت روان کودک انجام شد. روش: مطالعه حاضر، مطالعه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زنان و زایمان طبقه بندی شده است.