سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ترک خوردگی پوشش بتنی کانالها بر اثر پتانسیل پنهان تورم

Publish Year: 1375
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,641

This Paper With 26 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INCID08_004

Index date: 7 May 2006

ترک خوردگی پوشش بتنی کانالها بر اثر پتانسیل پنهان تورم abstract

تخریب پوششهای بتنی کانالهای آبیاری که معمولا بصورت ترک ، بالا آمدگی و ایجاد درز و شکاف بروز می نماید، هر ساله باعث هدر رفتن مقادیر زیادی از منابع آبی کشور به صورت نشت و خسارات مالی می گردد. در پی بروز ترک های متعدد در پوشش بتنی کانالهای واحد کشت و صنعت نیشکر شعیبیه در استان خوزستان، تحقیقات گسترده ای جهت یافتن علت این امر بعمل آمد. در این تحقیق با انجام یک سلسله آزمایشهای آزمایشگاهی، نظیر تعیین مشخصه های مهندسی خاک (دانه بندی، هیدرومتری، تراکم و حدود آتربرگ) ، آزمایشگاهی شیمیایی (تعیین املاح محلول نظیر کاتیونها، آنیونها، گچ، آهک، EC , PH) ، آزمایش تعیین قابلیت واگرائی خاک به دو روش شیمیائی و پین هول و آزمایش تورم با استفاده از روش استاندارد تورم (ASTM) و روش ارائه شده توسط انجمن بین المللی مکانیک خاک و مهندسی پی (ISSMFE) بر روی نمونه های خاک برداشت شده از بستر کانالهای تخریب شده مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با انجام یک آزمایش صحرائی، در یک قطعه از کانال پوشش شده بطور 60 متر، ضمن میخ کوبی در 10 مقطع عرضی در اعماق مختلف و انجام مقایسه برداری های روزانه، رفتار بستر خاکی کانال قبل و بعد از آب اندازی مورد مقایسه قرار گرفته وسپس نتایج آزمایشهای آزمایشگاهی و صحرائی تحلیل گردیند. نتایج آزمایشهای انجام شده وجود املاح انحلال پذیر در خاک منطقه را در حد کم و نمونه های مورد بررسی را از نظر قابلیت واگرائی در دسته مقاوم تا بسیار مقاوم به فرسایش نشان داد. مشخصه های مهندسی خاک منطقه نظیر دانه بندی و حدود روانی و خمیری، این خاک را در طبقه خاکهای با پتانسیل تورم پذیری کم تا متوسط قرار می دهد، ولی نشانه های صحرائی همگی دال بر وجود این پتانسیل در خاک منطقه داشته اند. بررسیهای انجام شده نشان داده است که روش استاندارد تعیین پتانسیل تورم پذیری که در آن ضمن کاربرد رطوبت بهینه، از تراکم دینامیکی برای بازسازی نمونه ها استفاده میشود، این پتانسیل را به طرز محسوسی نسبت به روش (ISSMFE) که در آن ضمن کاربرد رطوبت حد انقباض، از تراکم استاتیکی برای بازسازی نمونه ها استفاده می شود، کم تر ارزیابی می نماید. همچنین اختلاف میزان تورم حاصله در دو روش تا 3/5 درصد نیز بوده است. آزمایش های صحرایی انجام شده نیز وجود خاصیت تورم زائی خاک منطقه، علیرغم، قرارگیری آن در رده خاکهای با خمیرائی کم تا متوسط تائید نمود. بدین ترتیب در این تحقیق ضمن اینکه نشان داده شد که تورم عامل اصلی تخریب پوشش بتنی کانالهای واحد شعیبیه می باشد، ثابت گردید که استفاده از روش تراکم استاتیکی و کاربرد رطوبت های پائین (حد انقباض) جهت ارزیابی پتانسیل تورم خاکهای منطقه خوزستان، روشی برتر و با کارآئی بیشتر نسبت به روش استاندارد تعیین پتانسیل تورم میباشد. هم چنین در این تحقیق نشان داده شده اند که با کاهش مقدار تراکم نسبی خاکریز و افزایش رطوبت خاک کوبی به میزان 2 تا 3 درصد بیشتر از حد بهینه می توان به طرز موثری پتانسیل تورم پذیری خاک مورد مطالعه را کاهش داد.

ترک خوردگی پوشش بتنی کانالها بر اثر پتانسیل پنهان تورم authors

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- رحیمی، ح. و م. دلفی، «روشهای تشخیص رسهای واگرا ...
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، «بررسی علل ایجاد ترکهای ...
عسکری، ف.وع. فاخر، «تورم و واگرائی خاک از دید مهندس ...
قاضی پور، 1. «مکانیک خاکهای قابل تورم »، مهندسان مشاور ...
مهندسان مشاور سانو، « بررسی نواقص ایجاد شده در بتن ...
مهندسین مشاور تهال «جدار داخلی بتنی کانالها در خاک رس ...
نویسی، م0 «ارزیابی آزمایشگاهی فشار تورمی ژ مقدار تورم ناشی ...
Bara , J . P . "Controlling the Expansion (p[Dcssicated ...
Fourie, A. _ "Laboratory of Lateral Svclling Prcssure" . Journal ...
Gromko , G . J _ "Review of Expansivc S(ils" ...
Ncill , M . W . O . und N ...
Rama Rao , R . and H . Rahardi , ...
oI Swclling Prcsure and C)rrcsponding Hc:vc of Expansive Soil in ...
- USBR , "Linings lor Irrigation Canals" , Dcncvcr , ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ترک خوردگی پوشش بتنی کانالها بر اثر پتانسیل پنهان تورم" توسط حسن رحیمی؛ شهرام باروتکوب نوشته شده و در سال 1375 پس از تایید کمیته علمی هشتمین سمینار کمیته ملی آبیاری و زهکشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 17 اردیبهشت 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2641 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تخریب پوششهای بتنی کانالهای آبیاری که معمولا بصورت ترک ، بالا آمدگی و ایجاد درز و شکاف بروز می نماید، هر ساله باعث هدر رفتن مقادیر زیادی از منابع آبی کشور به صورت نشت و خسارات مالی می گردد. در پی بروز ترک های متعدد در پوشش بتنی کانالهای واحد کشت و صنعت نیشکر شعیبیه در استان خوزستان، تحقیقات گسترده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ترک خوردگی پوشش بتنی کانالها بر اثر پتانسیل پنهان تورم با 26 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.