اثر کود نیتروژن و میزان کربنات کلسیم خاک بر رشد و عملکرد اسانس مرزه Satureja hortensis L.) رقم ساترن
Publish place: Sixth Iranian Congress of Horticultural Sciences
Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,395
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI06_249
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389
Abstract:
مرزه (Satureja hortensis L.) گیاهی دارویی و ادویه ای است که اسانس آن در صنایع مختلف استفاده های زیادی دارد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر کود نیتروژن و محتوای کربنات کلسیم خاک بر رشد و میزان تولید اسانس مرزه رقم ساترن صورت گرفت. تیمارهای مورد آزمایش شامل کاربرد کود نیتروژن در چهار سطح صفر(شاهد)، 50، 100 و 150 کیلوگرم در هکتار و سه سطح 7/5(شاهد)، 10 و 12 درصد آهک فعال خاک بود. وزن تر و خشک بوته ها، شاخص سطح برگ، قطر ساقه، ارتفاع بوته ها، وزن خشک سرشاخه های گلدار و عملکرد اسانس صفاتی بودند که مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که نیتروژن اثر معنی داری بر ارتفاع، وزن تر، وزن خشک، قطر ساقه و وزن خشک سرشاخه های گلدار بوته ها داشت و اثر کربنات کلسیم بر وزن تر، شاخص سطح برگ، وزن خشک سرشاخه های گلدار، عرض بوته ها و عملکرد اسانس معنی دار بود. در نهایت بالاترین عملکرد اسانس در هکتار(191 لیتر) با کاربرد 150 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و 10 درصد کربنات کلسیم فعال خاک به دست آمد.
Authors
حسن مومیوند
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه
مصباح بابالار
استاد باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران کرج
سیدمحمد فخرطباطبایی
استادیار باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران کرج
جواد هادیان
استادیار پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی تهرا
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :