تاثیر برخی از تیمارهای شوری بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گیاه دارویی زیره سبز (Cuminum cyminum L.)

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,028

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_257

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

زیره سبز (Cuminum cyminum L.) از جمله گیاهان مهم تیره چتریان می باشد که دارای ارزش دارویی بالایی است. این گیاه در کشور بیشتر در مناطق با خاک های شور و یا با درصد کلسیم بالا کشت می گردد. در این پژوهش اثر برخی نمک ها شامل KNO3 ،NaCl و CaCl2 در سه غلظت 50، 100 و 150 میلی مولار بر درصد جوانه زنی بذر و برخی ویژگی های مهم گیاهچه زیره سبز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هم نوع عامل شوری و هم غلظت به کار برده شده بر درصد جوانه زنی و خصوصیات گیاهچه ای این گیاه بسیار مور می باشد. هر سه نوع نمک بکار برده شده موجب کاهش معنی دار درصد جوانه زنی نسبت به تیمار شاهد(آب مقطر) شدند. د ر این بین ار تیمار KNO3 بیشتر از ار تیمارهای CaCl2 و NaCl بوده است. اما کاهش درصد جوانه زنی در ار این تیمارها به غلظت استفاده شده بستگی داشت، بطوریکه درصد جوانه زنی در غلظت 50 میلی مولار CaCl2 و NaCl تفاوت معنی داری با شاهد نشان نداد. تیمارهای شوری اعمال شده موجب کاهش معنی دار طول ساقه چه و ریشه چه گیاهچه ها نسبت به شاهد شدند که در این بین اثر تیمار KNO3 بیشتر از ار دو تیمار دیگر بوده است. بنابراین گیاه زیره سبز گیاهی حساس یا نیمه حساس به شوری است ولی نوع عامل شوری نیز در تعیین میزان حساسیت آن موثر می باشد.

Authors

ابوالفضل اصغری مرجانلو

دانشجوی سابق کارشناس ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران

علی شاهی قره لر

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران

علیرضا یاوری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران

اورنگ خادمی

دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Manchanda, G. & N. Garg, 2008. Salinity and its effec. ...
  • Hu, Y. & U. Schmidhalter, 2002. Limitation of salt stress ...
  • نمایش کامل مراجع