دانشگاه علوم پزشكي تهران به عنوان قديمي ترين مركز آكادميك كشور، نقش محوري در آموزش، پژوهش و درمان سرطانها را بر عهده داشته و دارد. انستيتو كانسر ايران وابسته به دانشگاه علوم پزشكي تهران، بي شك قديمي ترين مركز دانشگاهي كشور در اين زمينه است. از ساليان دور در اين مركز كنگره علمي برگزار مي شده و امسال بيست و هشتمين آن خواهد بود. با توجه به پيشرفت سريع در امر درمان سرطان در سالهاي اخير، سعي شده است در اين كنگره با هم انديشي كميته علمي به مباحث جديد و چالش برانگيز پرداخته شود.
گروههايي كه در اين كنگره، هسته ي مركزي كميته علمي بوده وحضور فعال داشته اند شامل: ۱- پزشكي هسته اي ۲- جراحي سرطان ۳- جراحي هپاتوبيلياري و پيوند كبد ۳- سيكو آنكولوژي ۴- نوروآنكولوژي ۵- راديوتراپي آنكولوژي ۶- اوروآنكولوژي ۷- اينترونشنال راديولوژي ۸- جراحي توراكس ۹- راديولوژي ۱۰- مديكال آنكولوژي ۱۱- طب تسكيني ۱۲- ارتوپدي ۱۳- پاتولوژي ۱۴- گوارش و كبد ۱۵- مركز تحقيقات انستيتو كانسر.
يكي از درمانهاي جديد در حيطه سرطانها Immunotherapy است به عبارتي فعال كردن سيستم ايمني بيمار بر عليه سلولهاي سرطاني خود، همان سلولهايي كه تا پيش از اين براي سيستم ايمني، خودي تلقي مي شدند. به اين موضوع مفصلا خواهيم پرداخت. از سوي ديگر فشار كاري شديد بر روي پرسنل دخيل در امر درمان سرطان، آسيب هايي از نظر روحي و رواني ايجاد ميكند كه در نهايت در كارايي آنها تاثير مستقيم دارد و كيفيت زندگي آنها را نيز متاثر مي سازد؛ آيا راهي براي جلوگيري از بروز اين آسيبها وجود دارد، آيا ما به عنوان پرسنل درمانگر سرطان، دچار اين آسيبها شده ايم و خبر نداريم؟ و اينكه چگونه ميتوان اين موارد را درمان كرد. در مبحث Burnout in oncologists به اين موضوعات مي پردازيم.