لازمه داشتن صبر و تحمل برای تالیف کتاب و انجام پژوهش

22 خرداد 1405 - خواندن 3 دقیقه - 11 بازدید

نژادیان: وقتی تصمیم می گیریم که یک کار جدیدی انجام دهیم، مثلا کتاب بنویسیم یا یک سایت برای خودمان راه اندازی کنیم و آن هم بدون هیچ تجربه و آموزشی، نباید نگران بود و فقط کافی است که چند نکته را مدنظر قرار دهیم.


محمدعلی نژادیان: انسان در هر کار جدیدی به یک نقطه می رسد که نقطه سرنوشت ساز است. آنجا با کلی سوال و ابهام مواجه می شویم، خستگی و کلافه شدن بر ما چیره می شود و مهم ترین چیزی که می تواند باعث شود ما از این مرحله سخت عبور کنیم این است که آن کار را دوست داشته باشیم و بدانیم برای چه انجامش می دهیم.

در شروع هر کاری ما هر از گاهی  مکث می کنیم، خودمان را قضاوت کرده و نگران قضاوت های دیگران می شویم، انواع و اقسام افکار منفی ممکن است در ذهن ما خطور کند. اما، در این مرحله باید به این جمله معروف فکر و عمل کنیم: قبل از آن که دیگران به ما  «نه» بگویند، نباید ما به خود  «نه» بگوییم. هر کاری مستلزم وقت گذاشتن است. قطعا برای این که به دستاوردهای مهم برسیم، نیاز داریم که از یکسری سرگرمی و لذت هایی که به آن عادت کرده ایم، بگذریم. این هم یک مرحله سخت است، مخصوصا اوایل که می خواهیم وارد حوزه اندیشه و فعالیت های فکری شویم باید از آن عبور کنیم.

البته اگر بخواهیم کتاب بنویسیم که فقط رزومه پر کنیم و کاری انجام داده باشیم، یا برای دیده شدن این کار را انجام دهیم قطعا موفقیت واقعی حاصل نخواهد شد و فقط خود را فریب داده ایم. قبل از این که یک کتاب یا مقاله بنویسیم، اول باید در آن موضوعی که می خواهیم بنویسیم پژوهش انجام داده و اطلاعات لازم را کسب کنیم، به تحقیقات خود ادامه دهیم و صبور باشیم ولی اگر صرفا بخواهیم بنویسیم، هیچ وقت قدرت تجزیه و تحلیل در علوم انسانی و موضوعات مختلف را پیدا نمی کنیم. قبل از انجام پروژه های علمی باید این اصل را بپذیریم که برای به ثمر رسیدن تحقیق و پژوهش صبر باید داشته باشیم.


منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی (آنا)


انتهای پیام/