بررسی سرویس های پخش رادیویی

1 بهمن 1401 - خواندن 4 دقیقه - 704 بازدید



دانشگاه پیام نور (همه مراکز)


  1. بررسی سرویس های پخش رادیویی :


سرویس رادیو های پخش خبر : 


  • رادیو با فرمت فقط اخبار شامل اخبار محلی ، منطقه ای ، ملی و بین المللی است. اطلاعات گوناگون و خدمات متنوع خبری ، تحلیل، اظهارنظر و تفسیر و گزارش های دست اول سردبیری از اهم فعالیتهای این گونه رادیوهاست. این رادیو مورد علاقه افراد بزرگسال بالای ۳۵ سال و اغلب افراد تحصیل کرده است.
  • همه ایستگاه های رادیویی فرض می کنند که مخاطبان ولو به مدت کوتاهی در طول روز به رادیوی آنها گوش خواهند داد و از آخرین تحولات آگاه می شوند و مطابق آن ، سردبیران و برنامه ریزان ، برنامه های رادیویی را در بازه های زمانی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ای تنظیم می کنند و عناوین اخبار را مکررا به اطلاع شنوندگان می رسانند. این نوع پخش برنامه غالبا به صورت پیام های رادیویی به گوش می رسند: « شما ۲۰ دقیقه از وقت خود را به ما دهید و ما همه جهان را برای شما به تصویر خواهیم کشاند »
  • این فرمت به تعداد زیادی از گویندگان ، مجریان ، نویسندگان، گزارشگران ، سردبیران ، و همچنین واحدهای سیار و همه عوامل بخش های خبری نیاز دارد. در نتیجه آماده سازی بخش های خبری کاری است پرهزینه و فقط بازارهای بزرگ یعنی فرستنده هایی با مخاطبان زیاد می توانند از عهده هزینه ها برآیند.


سرویس های رادیویی صرفا گفت و گو محور: 


  • در این گونه رادیوها مصاحبه ها و پخش اظهارنظرهای تلفنی شنوندگان، استخوان بندی اصلی فرمت پخش را تشکیل می دهد. تنوع وسیعی در مباحث این گونه رادیوها وجود دارد. مهمانانی که برای جلسات میز گرد و مصاحبه دعوت می شوند، بحثهایی درباره مسائل روز و مهم جامعه خواهند داشت. تلفن های مخاطبان ممکن است در خصوص موضوعی باب روز یا جنجالی باشد. ایستگاه های رادیویی زیادی از این نوع دارای مجریان و میزبانانی با تخصص های گوناگون روان شناسی، اجتماعی ، هنری ، فرهنگی ومذهبی هستند و تماس گیرندگان از طریق برنامه ، موارد مورد نظر یا مشکلات خود را مطرح کنند.
  • افراد بزرگسال بین ۳۵ تا ۶۵ و حتی بالاتر از آن، مخاطب و شنوندگان دایمی این گونه رادیوها هستند. اینها افرادی هستند که فرصت یا صحنه ای را برای طرح نظرهای خود خواستارند و مایل اند فرد دیگری را که به این موضوعات علاقه دارد، در جریان مطالب مد نظر خود قرارداده و تعاملی سازنده برقرار نمایند .
  • اوقات مختلف روز برای پاسخ به نیازهای گروه های مختلف جمعیتی تقسیم بندی شده است. موفقیت این گونه برنامه ها بستگی به دانش کلی فرد میزبان یا مجری کارشناس دارد که باید اطلاعات وسیعی در مورد مطالب گوناگون داشته باشد و به راحتی سخن بگوید و در جایگاه شنونده ای مناسب برای عقیده و نظر دیگران قرار گیرد. قضاوت خوب و صحیح و اعمال کنترل مناسب بر گفت و گوها از دیگر قابلیت های این گونه مجریان مطلوب است.
  • این گونه رادیوها در عین حال نیازمند تهیه کنندگانی هستند که اطلاعات مناسبی از مسائل محلی و ملی دارند و می توانند مهمانانی را به جلسات بحث دعوت کنند که مطلع باشند و فصیح صحبت کنند و همچنین موضوعات جدید و اغلب جنجالی را مطرح کنند. بدیهی ست که منشی های صحنه ، تماس های برقرار شده را ارزیابی و آنهایی را که مربوط به بحث هستند، پخش و بقیه را حذف می کنند.