رسانه تاب آوری سازمان را تحت تاثیر دارد

15 خرداد 1403 - خواندن 4 دقیقه - 68 بازدید

رسانه تاب آوری سازمان را تحت تاثیر دارد تاثیر رسانه ها بر تاب آوری سازمانی موضوع مورد علاقه در تحقیقات سالهای گذشته بوده است.

 در حالی که مطالعه خاصی وجود ندارد که مستقیما به تاثیر رسانه بر تاب آوری سازمان بپردازد، با این حال مطالعات متعددی عوامل گسترده تری را که بر تاب آوری سازمانی تاثیر می گذارند، از جمله نقش ارتباطات، رهبری و فرهنگ سازمانی مورد بررسی قرار داده اند.

با یاد اوری این نکته که تاب آوری سازمانی به عنوان توانایی سازمان در پیش بینی، اجتناب و تعدیل مثبت در برابر اختلالات و تغییرات محیطی تعریف می شود.

برخی از یافته های چنین مطالعاتی که از اهمیت ویژه ای در تاب آوری سازمان برخوردار است وجود دارد را یاد آور میشود این مطالعات میتوانند برای درک تاثیر رسانه ها بر تاب آوری سازمانی به کار رود:


1.ارتباطات: ارتباط موثر برای تاب آوری سازمانی بسیار مهم است. کانال های ارتباطی باز می توانند با تسهیل اشتراک گذاری اطلاعات، تقویت اعتماد و ارتقای سازگاری، انعطاف پذیری را افزایش دهند رسانه ها می توانند با فراهم کردن بستری برای سازمان ها برای انتشار اطلاعات و تعامل با ذینفعان، نقش مهمی در حفظ ارتباطات باز داشته باشند(بودونگ، 2023).


2. رهبری: رهبری قوی برای ایجاد انعطاف پذیری ضروری است. رهبرانی که سازگار، شفاف و قادر به تصمیم گیری به موقع هستند، می توانند به سازمان ها کمک کنند تا بحران ها را به طور موثر هدایت کنند رسانه ها می توانند با فراهم کردن بستری برای رهبران برای انتقال دیدگاه ها و استراتژی های خود، و همچنین با پاسخگو نگه داشتن آن ها در قبال اقداماتشان، بر رهبری تاثیر بگذارند(لیزتینگ کوان، 2021).


3. فرهنگ سازمانی: فرهنگ سازمانی قوی که بر همکاری، اعتماد و سازگاری تاکید دارد، می تواند تاب آوری را نیز افزایش دهد. رسانه ها می توانند فرهنگ سازمانی را با ترویج ارزش هایی مانند شفافیت، مسئولیت پذیری و فراگیری شکل دهند.


4. مدیریت ریسک: یک سیستم مدیریت ریسک قوی برای تاب آوری سازمانی حیاتی است. رسانه ها می توانند با ارائه هشدارهای اولیه در مورد خطرات احتمالی و ارتقای آگاهی از آسیب پذیری های سازمانی در مدیریت ریسک نقش داشته باشند.


5. همکاری بین رشته ای: تحقیقات و همکاری بین رشته ای برای پیشبرد درک ما از تاب آوری سازمانی ضروری است[ رسانه ها می توانند با فراهم کردن بستری برای اشتراک گذاری دانش و بهترین شیوه ها برای پژوهشگران و دست اندرکاران، همکاری میان رشته ای را تسهیل کنند.


6. تاثیر جهانی شدن بر تاب آوری سازمانی حوزه ای است که نیاز به کاوش بیشتر دارد. رسانه ها می توانند با ارائه بینشی در مورد روندهای جهانی و بهترین شیوه ها به سازمان ها کمک کنند تا با جهانی شدن سازگار شوند.


7. کاربردهای عملی تئوری برای افزایش تاب آوری سازمانی ضروری است. رسانه ها می توانند بستری را برای شاغلین فراهم کنند تا تجربیات و بهترین شیوه های خود را به اشتراک بگذارند و همچنین پژوهشگران بتوانند یافته های خود را منتشر کنند.


خاتمه کلام اینکه هیچ تحقیق مستقیمی در مورد تاثیر رسانه ها بر تاب آوری سازمانی وجود ندارد، عوامل گسترده تری که بر تاب آوری تاثیر می گذارند، مانند ارتباطات، رهبری، فرهنگ سازمانی، مدیریت ریسک، همکاری بین رشته ای، دیدگاه جهانی شدن، و کاربردهای عملی، همگی مرتبط هستند.

 بنظر میرسد برای درک نقش رسانه ها در افزایش تاب آوری سازمانی شکاف تحقیقاتی وجود دارد و از قرار زمینه جذابی برای مطالعات بیشتر علاقه مندان علوم سازمانی و تاب آوری است .

رسانه تاب آوریتاب آوری سازمانی