هوش مصنوعی و آینده انسان ها: کارشناسان نگرانی ها را مطرح کرده و راه حل هایی پیشنهاد می دهند

24 تیر 1403 - خواندن 4 دقیقه - 32 بازدید

نگرانی ها:

· اختیار انسان: افراد در حال از دست دادن کنترل بر زندگی خود هستند. تصمیم گیری در جنبه های کلیدی زندگی دیجیتال به طور خودکار به ابزارهای “جعبه سیاه” مبتنی بر کد واگذار می شود. مردم ورودی ندارند و درک درستی از نحوه عملکرد این ابزارها پیدا نمی کنند. آن ها استقلال، حریم خصوصی و قدرت انتخاب خود را قربانی می کنند؛ بر این فرآیندها هیچ کنترلی ندارند. این اثر با فراگیرتر و پیچیده تر شدن سامانه های خودکار عمیق تر می شود.

· سوءاستفاده از داده ها: استفاده از داده ها و نظارت در سامانه های پیچیده برای کسب سود یا اعمال قدرت طراحی شده است. بسیاری از ابزارهای هوش مصنوعی در حال حاضر و در آینده در اختیار شرکت هایی قرار خواهند گرفت که به دنبال کسب سود هستند یا دولت هایی که خواهان قدرت اند. ارزش ها و اخلاق اغلب در سامانه های دیجیتالی که تصمیمات مردم را برایشان می گیرند، لحاظ نمی شوند. این سامانه ها به صورت جهانی به هم متصل هستند و تنظیم یا کنترل آن ها آسان نیست.

· از دست رفتن شغل: تصاحب مشاغل توسط هوش مصنوعی شکاف اقتصادی را عمیق تر کرده و منجر به ناآرامی های اجتماعی می شود. کارآیی و سایر مزایای اقتصادی هوش مصنوعی مبتنی بر کد همچنان به برهم زدن تمام جنبه های کار انسان ادامه خواهد داد. در حالی که برخی انتظار ظهور مشاغل جدید را دارند، برخی دیگر نگران از دست رفتن گسترده مشاغل، افزایش شکاف اقتصادی و ناآرامی های اجتماعی از جمله قیام های پوپولیستی هستند.

· وابستگی و قفل شدن: کاهش مهارت های شناختی، اجتماعی و بقا در افراد. بسیاری هوش مصنوعی را ابزاری برای تقویت ظرفیت های انسانی می دانند، اما برخی پیش بینی می کنند که نتیجه عکس داشته باشد – وابستگی عمیق تر مردم به شبکه های تحت کنترل ماشین، توانایی آن ها برای تفکر مستقل، اقدام مستقل از سامانه های خودکار و تعامل موثر با دیگران را از بین خواهد برد.

· هرج و مرج: سلاح های خودمختار، جرایم سایبری و اطلاعات به عنوان سلاح. برخی پیش بینی می کنند که با رشد فزاینده کاربردهای نظامی مستقل و استفاده از اطلاعات به عنوان سلاح، دروغ و تبلیغات برای بی ثبات کردن خطرناک گروه های انسانی، فرسایش بیشتر ساختارهای اجتماعی-سیاسی سنتی و احتمال تلفات جانی زیادی وجود دارد. برخی دیگر نیز از نفوذ مجرمین سایبری به سامانه های اقتصادی بیم دارند.

راه حل های پیشنهادی

· اولویت خیر جهانی: بهبود همکاری انسان ها در سراسر مرزها و گروه های ذینفع همکاری دیجیتال برای خدمت به بهترین منافع بشریت در اولویت قرار دارد. راه هایی برای رسیدن مردم سراسر جهان به تفاهم و توافق مشترک – برای پیوستن به نیروها جهت تسهیل نوآوری در رویکردهای پذیرفته شده برای مقابله با مشکلات پیچیده و حفظ کنترل بر شبکه های پیچیده انسان-دیجیتال، باید یافت شود.

· سامانه مبتنی بر ارزش ها: تدوین سیاست هایی برای اطمینان از جهت گیری هوش مصنوعی به سمت «انسانیت» و خیر عمومی برای ایجاد شبکه های دیجیتالی هوشمند فراگیر، غیرمتمرکز و «آمیخته با همدلی» که به انسان ها کمک می کند تا به طور قاطعانه اطمینان حاصل کنند که فناوری مسئولیت های اجتماعی و اخلاقی را برآورده می کند، یک «ذهنیت جهش بزرگ» را در نظر بگیرید. برخی از سطوح جدید فرآیندهای نظارتی و صدور گواهی ضروری خواهد بود.

· اولویت دادن به مردم: تغییر سامانه های اقتصادی و سیاسی برای کمک بهتر به انسان ها در «هم قدم شدن با روبات ها» بازسازی سامانه های اقتصادی و سیاسی به سمت هدف گسترش ظرفیت ها و توانایی های انسان ها به منظور تقویت همکاری انسان و هوش مصنوعی و جلوگیری از روندهایی که با رویارویی با هوش برنامه ریزی شده، که ارتباط انسان را به خطر می اندازد.


جهت اطلاع و ارتباط:

mohammadian.a@iran.ir

شناسه کانال هوش افزوده در پیام رسان بله

@augmented_int

منبع :

Artificial Intelligence and the Future of Humans, FOR RELEASE DECEMBER 10, 2018

هوش مصنوعیآینده انسان