استراتژی های ایجاد تاب آوری

29 مرداد 1403 - خواندن 4 دقیقه - 55 بازدید
استراتژی های ایجاد تاب آوری


۹ استراتژی برای ایجاد تاب آوری چیست؟
The 9 Strategies to Build Resilience

ترجمه: دکتر جواد طلسچی یکتا؛ مددکار اجتماعی و مدرس کشوری تاب آوری


تاب آوری توانایی عقب نشینی از دشواری ها و کنار آمدن با چالش ها و شکست ها است. تاب آوری مهارت مهمی است که باید آن را پرورش داد، زیرا می تواند به افراد کمک کند تا با سهولت بیشتری در فراز و نشیب های زندگی حرکت کنند و به بزرگسالانی تاب آورتر و تواناتر تبدیل شوند.


۹ استراتژی برای ایجاد تاب آوری چیست؟


در اینجا ۹ استراتژی وجود دارد که می تواند به افراد در ایجاد تاب آوری کمک کند:


یک چشم انداز مثبت ایجاد کنید


داشتن یک دیدگاه مثبت می تواند به افراد کمک کند به جای ترس و بدبینی نسبت به چالش ها، با احساس امیدواری و خوش بینی برخورد کنند. این موضوع ممکن است شامل تمرکز بر اتفاقات خوب در زندگی، جستجوی خط نقره ای در موقعیت های دشوار، تعیین اهداف و تلاش برای رسیدن به آنها باشد.


ایجاد اعتماد به نفس


اعتماد به توانایی های خود یکی از جنبه های مهم تاب آوری است. این موضوع را می توان از طریق تعیین و دستیابی به اهداف، یادگیری مهارت های جدید و جستجوی فرصت هایی برای به چالش کشیدن خود توسعه داد.


به دنبال حمایت باشید


داشتن یک شبکه اجتماعی قوی و جستجوی حمایت از دیگران در صورت نیاز می تواند بخش مهمی از ایجاد تاب آوری باشد. این موضوع ممکن است شامل تماس با دوستان و خانواده، پیوستن به یک گروه پشتیبانی، یا جستجوی مشاوره یا سایر پشتیبانی های حرفه ای باشد.



یافتن راه های سالم برای مقابله با استرس


توسعه راهبردهای مقابله ای سالم می تواند به افراد کمک کند تا استرس و ناملایمات را به شیوه ای مثبت مدیریت کنند. این موضوع ممکن است شامل یافتن راه های سالم برای استراحت و آرامش باشد، مانند ورزش، مدیتیشن، سرگرمی های مفید، یا یافتن راه های سالم برای ابراز احساسات، مانند نوشتن یا صحبت کردن با یک دوست.


از شکست ها درس بگیرید


افراد تاب آور به جای تمرکز بر ناکامی ها و شکست ها، می توانند از آنها درس بگیرند و از آنها به عنوان فرصت هایی برای رشد استفاده کنند. این موضوع ممکن است شامل تامل در مورد اشتباهات و چگونگی اجتناب ورزیدن از اشتباهات مشابه در آینده یا یافتن راه هایی برای تبدیل یک عقب گرد به یک تجربه یادگیری مثبت باشد.


به دنبال چالش ها باشید


افراد تاب آور اغلب به دنبال چالش ها و فرصت هایی برای رشد هستند، زیرا این امر می تواند به آنها در ایجاد اعتماد به نفس و توسعه مهارت ها و توانایی های جدید کمک کند. این موضوع ممکن است شامل بر عهده گرفتن مسئولیت های جدید در محل کار یا مدرسه، انجام سرگرمی ها و فعالیت های جدید باشد. 


قدردانی را تمرین کنید


تمرکز بر مواردی که فرد به خاطر آنها سپاسگزار است می تواند به افراد کمک کند تا دیدگاه مثبت خود را حفظ کنند و معنا و هدف زندگی را بیابند. این موضوع ممکن است شامل نگه داشتن یک دفتر خاطرات سپاسگزاری، به اشتراک گذاشتن مواردی باشد که فرد بابت آنها سپاسگزار است، یا صرفا هر روز چند لحظه را به تامل در مورد اتفاقات خوب زندگی اختصاص دهید.


ایجاد عادات مراقبت از خود


مراقبت از خود بخش مهمی از ایجاد تاب آوری است. این موضوع ممکن است شامل ایجاد عادات سالم مانند خواب کافی، خوب غذا خوردن و ورزش، و همچنین یافتن راه های سالم برای مقابله با استرس و احساسات باشد.۹ استراتژی ایجاد تاب آوری


معنا و هدف را بیابید


داشتن حس معنا و هدف در زندگی می تواند منبع قدرتمندی برای تاب آوری باشد.