تاب آوری آموختنی است

13 شهریور 1403 - خواندن 4 دقیقه - 46 بازدید
تاب آوری آموختنی است


به قلم دکتر جواد طلسچی یکتا، مدیر و موسس خانه تاب آوری | انتشاریافته در سلامت نیوز و مددکارنیوز 


درباره طرح تاب آوری چهار S' 

تاب آوری آموختنی است

در این مطلب به این موضوع که تاب آوری آموختنی است و همچنین طرح تاب آوری چهار S’ و نمونه های کاربردی آن خواهیم پرداخت.


تاب آوری آموختنی استدرباره طرح تاب آوری چهار S’ و نمونه های کاربردی آن
کاری از پایگاه خبری اختصاصی مددکارنیوز


روانشناس بالینی کریستینا جی هیبرت، تاب آوری را به عنوان توانایی بازگشت پس از اینکه زندگی شما را از بین می برد تعریف می کند.کسانی که تاب آورتر هستند، یاد گرفته اند که از موانع و چالش ها به روشی سالم عبور کنند.


افراد تاب آور یاد می گیرند و می دانند که چگونه طوفان های زندگی را که پیش می آید تحمل کنند. آن ها همچنین یاد گرفته اند که چگونه پس از یک رویداد استرس زا، خود را به حالت عادی بازگردانند.جویس مارتر، LCPC، یک درمانگر و صاحب نظر در عرصه مشاوره، تاب آوری را به عنوان قدرتی برای ادامه مسیری که می دانید درست است، علی رغم چالش ها و موانع توصیف می کند (مارتر، ۲۰۱۹).


تاب آوری حتی با یادگیری نحوه نواختن گیتار مقایسه شده است. وقتی برای اولین بار سعی می کنید با ساز کار کنید، انگشتان شما درد می کنند و ممکن است ناامید می شوید. برخی حتی ممکن است بعد از درس دوم یا سوم نواختن این ساز را ترک کنند.


یک فرد تاب آور از آن ناراحتی اولیه عبور می کند و به زودی متوجه می شود که شادی و رضایت بیشتری در پیش است.به عنوان بخشی از این فرآیند، هر چه بیشتر تمرین کنید، انگشتان شما محکم تر و قوی تر می شوند. خیلی زود این روند بدون زحمت و حتی بسیار لذت بخش پیش می رود.

 

در اصل، هر چه بیشتر تمرین کنید، انگشتان شما تاب آورتر می شوند. هرچه بیشتر بنوازید، انگشتانتان بیشتر می توانند کشش سیم و قدرت لازم برای نواختن خوب را تحمل کنند.


یادگیری نواختن گیتار یک استعاره عالی برای تاب آوری است. چیزی که به ما می گوید این است که تاب آوری یک ویژگی شخصیتی و قدرتی است که می توان آن را آموخت.طرح تاب آوری چهار S’Four S’ of Resilience ابزاری است که به افراد این امکان را می دهد از منابع تاب آوری که در گذشته استفاده کرده اند استفاده نمایند و برنامه ای برای مقابله با ناملایمات در آینده ایجاد کنند. این طرح دو بخش دارد.

در بخش A، فرد به مشکلی که در گذشته بر آن غلبه کرده است فکر می کند و چهار S (حمایت ها، استراتژی ها، خردمندی و جستجوی راه حل) را که تا آن زمان از آنها استفاده کرده اند، شناسایی می کند.بخش B از این پاسخ ها برای ایجاد یک طرح تاب آوری برای هرگونه مشکل فعلی یا آینده استفاده می کند.


زیبایی این ابزار این است که منابع شناسایی شده همیشه برای فرد مرتبط خواهند بود، مهم نیست چقدر برای شخص دیگری مضحک به نظر می رسد.اگر فردی با گوش دادن به همان آهنگ پاپ به صورت تکراری آرامش پیدا کند، می تواند آن را در برنامه تاب آوری خود بگنجاند، دانستن اینکه این آهنگ به او کمک می کند.به این ترتیب، این طرح های تاب آوری به شدت فردی هستند و بنابراین از نظر شخصی معنادار و مفید خواهند بود.


تاب آوری آموختنی است
کاری از پایگاه خبری مددکارنیوز