سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

صفر تا صد هوشمندسازی برق منازل و برآورد هزینه آن

26 شهریور 1403 - خواندن 5 دقیقه - 130 بازدید

*صفر تا صد هوشمندسازی برق منازل و برآورد هزینه آن

صفر تا صد هوشمند سازی منازل یکی از موضوعاتی است که بهتر است قبل از هوشمند کردن منزل، آن را دانست و با مراحل آن آشنا شد. یکی از موضوعاتی که امروزه ممکن است زیاد درباره آن در جامعه شنیده باشید و یا حتی مشاهده کرده باشید، هوشمند سازی منازل است. هوشمند سازی منازل علاوه بر اینکه کمک بسیار زیادی به ما می کند تا کارها را راحت تر انجام دهیم، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی نیز می شود.

1. بررسی نیازها

اولین مرحله قبل از هوشمند سازی ساختمان بررسی نیازها و شرایط است. در ابتدا باید مشخص کنید که کدام قسمت ساختمان و یا خانه را می خواهید هوشمند کنید. به عنوان مثال می خواهید سیستم روشنایی خانه، سیستم سرمایش یا گرمایش و …هوشمند شود. این اولین قدم در هوشمند سازی منازل است. در صورتی که نمی دانید چه قسمت هایی قابل هوشمند سازی است.

2. بررسی شرایط

بعد از بررسی و انتخاب قسمت های موردنیاز برای هوشمند سازی، باید شرایط را بررسی کنید. به عنوان مثال اگر صاحب خانه نیستید و مستاجر هستید، شرایط متفاوت است و می توانید در بعضی شرایط، طوری خانه خود را هوشمند کنید تا بعد از تغییر خانه نیز بتوانید استفاده کنید و یا با صاحب خانه خود هماهنگی های لازم را انجام دهید. علاوه بر این موضوع، باید شرایط اینترنت را نیز بررسی کنید و اقدامات لازم را انجام دهید. در صورتی که خارج از منزل باشید، تنها راه ارتباطی شما با وسایل هوشمند منزلتان، اینترنت است. اینترنت پل ارتباطی بین شما و وسایل است و اگر این پل وجود نداشته باشد، ارتباطی نیز وجود ندارد. البته برخی از وسایل هستند که نیاز به اینترنت ندارند و این موضوع با توجه به شرایط متفاوت است.

3. تعیین بودجه

سومین قدم از موضوع صفر تا صد هوشمند سازی ساختمان تعیین بودجه و هزینه ها است. بعد از انتخاب قسمت های موردنیاز برای هوشمند سازی، باید بودجه موردنیاز را تعیین کرد. مهم ترین دلیل برای این کار این است که با توجه به بودجه موجود، از لوازم مناسب با بودجه استفاده کرد. به عنوان مثال اگر بخواهید سیستم روشنایی خانه را هوشمند کنید، با تنوع زیادی از لوازم رو به رو می شوید که قیمت های متفاوتی نیز دارند. هر کدام از این محصولات دارای ویژگی های مختلفی هستند و با توجه به قیمتی که دارند، امکانات مختلفی نیز دارا هستند.

4.انتخاب شیوه نصب

نکته بعدی که حتما باید آن را در نظر داشت، انتخاب نحوه نصب وسایل است. اگر صاحب خانه هستید که مشکلی وجود ندارد، اما اگر مستاجر هستید باید هماهنگی های لازم را با صاحب خانه خود انجام دهید تا در جریان باشد. برخی از وسایل ممکن است برای نصب نیاز به سوراخ کردن دیوار یا تغییراتی در ساختمان داشته باشد و شاید صاحب خانه این موضوع را دوست نداشته باشد. خوشبختانه تنوع وسایل زیاد شده و در صورتی که با این موضوع مواجه شدید، می توانید سراغ محصولاتی بروید که نصب آسان تری دارند و نیاز به تغییر در خانه نیست. یکی از محصولات نصب کلید و پریزهای در همان قوطی کلیدهای معمولی بدون نیاز به کنده کاری می باشد.

5. اقدام

بعد از بررسی نکات گفته شده، می توانید نسبت به هوشمند سازی منازل اقدام کنید. در صورتی که اطلاعات زیادی در این زمینه ندارید، بهتر است از افراد متخصص در زمینه هوشمند سازی خانه مشاوره بگیرید تا در زمان و هزینه خود صرفه جویی کنید.

هزینه هوشمند سازی منازل

موضوع بعدی از صفر تا صد هوشمند سازی منازل، هزینه های آن است. ممکن است اولین سوالی که برایتان پیش می آید این باشد که هزینه هوشمند سازی خانه چقدر است و برای هوشمند کردن ساختمان چه مقدار هزینه نیاز است. به صورت دقیق نمی توان مبلغ مشخصی را گفت، چون هزینه هوشمند سازی ساختمان برای هر خانه متفاوت است و هوشمند سازی یک موضوع کلی است و می تواند شامل قسمت های مختلف باشد. به صورت کلی هزینه هوشمند سازی بیشتر بستگی به محصولی دارد که می خواهید استفاده کنید و با توجه به تنوعی که در بازار وجود دارد، می توانید گاهی اوقات با هزینه بسیار کم خانه خود را هوشمند کنید. به طور تقریبی برآورد هزینه هوشمندسازی سیستم های گرمایش و سرمایش منازل هوشمند با تجهیزات اولیه بین تقریبا بین 15 تا 45 میلیون تومان و با تجهیزات پیشرفته حداکثر 96 تا 300 میلیون تومان در سال 1403 می باشد.

مهندس امیرحسین پوراصغر

مهندس برق قدرت ، عضو نظام مهندسی استان گیلان

مدیر اجرایی و رئیس هئیت مدیره موسسه همگامان راه دانش ایرمان