مخازن گازی پارس جنوبی
بزگترین مخزن گازی ایران که 8 درصد کل گاز دنیا را دارد واقع در استان بوشهر شهرستان عسلویه می باشد.این میدان با کشور قطر مشترک است که حدود 40درصد این میدان متعلق به ایران است تا کنون کلیه فازهای این میدان به بهره برداری رسیده است.
این میدان شامل 24 فاز در شهرستانهای عسلویه و کنگان افتتاح شده است که خوراک آن ها از سکوهای گازی به طول میانگین 100 کیلومتر دریافت می کند.
همچنین این میدان دارای ذخایر نفتی قابل توجهی است که از سوی ایران طرح لایه های نفتی پارس جنوبی نامیده می شود و از طریق حفر ۷ حلقه چاه و کشتی فراورشی و صادراتی کوروش با ظرفیت ذخیره حدودا ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام بهره برداری از نفت آن میدان در حال اجراست. از سمت قطر نیز با همکاری شرکاء خارجی با حفر ۳۳۰ حلقه چاه و تا نیمه سال ۲۰۲۲ از طریق دو پایانه صادراتی شناور آسیا و آفریقا که هرکدام ظرفیت ذخیره بیش از دو و نیم میلیون بشکه نفت خام را دارند برداشت نفت درحال انجام است. ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در میزان بهره برداری از منابع هیدروکربنی این میدان بودند.
این میدان در سال ۱۹۷۱ کشف شد و بهره برداری از آن در سال ۱۹۸۹ آغاز گردید. حجم ذخیره درجای گاز طبیعی میدان پارس جنوبی در حدود ۵۱ تریلیون مترمکعب و ذخیره قابل برداشت آن ۳۶ تریلیون مترمکعب برآورد می شود. هم اکنون (۱۳۹۷) به طور متوسط روزانه ۱ میلیارد و ۲۱۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی از این میدان استخراج می شود، که ۶۱۵ میلیون مترمکعب در روز توسط شرکت ملی نفت ایران و روزانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب نیز توسط قطر پترولیوم تولید می گردد