استفاده از انرژی های نو، توربین های جزر و مد جهت تولید و فروش انرژی به شبکه سراسری در مناطق کم برخوردار ساحلی استان خوزستان
استفاده از انرژی های نو، توربین های جزر و مد جهت تولید و فروش انرژی به شبکه سراسری در مناطق کم برخوردار ساحلی استان خوزستان
به قلم: میثم سعیدی راد
یادداشت شماره 13
یکی از استعداد های قابل ملاحظه خوزستان را میتوان وجود دشت در کنار کوهستان، دریا در کنار کویر، رود در برابر سرزمین های خشک، ثروت در برابر فقر و منابع درکنار محرومیت توصیف نمود. محیط زیست در خوزستان تاثیر بسزایی در تولید و افزایش توانمندی های منطقه ای رشد سرانه تولید ناخالص داخلی و ایجاد جذابیت های منطقه ایی دارد. این ویژگی در خوزستان ازجمله مواردیست که با پرداختن به آن می توان به قابلیت های تولید سرمایه، افزایش سرانه تولید و جذب گردشگر پرداخت. جاری بودن رودخانه های پر آبی همچون دز، کرخه، مارون و کارون در کنار سواحل نیلگون خلیج فارس از جمله توانمندی هاییست که کمتر نقطه جغرافیایی این منابع را در اختیار دارد که می تواندمنجربه تولید اشتغال پایدار در منطقه گردد.
ایجاد تولید اشتغال پایدار در مناطق دریایی و رودخانه ها:
یکی از ظرفیت های وجود رودخانه ها در کنار جاذبه گردشگری و اقتصاد را می توان تولید انرژی بیان نمود. استفاده از انرژی آب به وسیله میکروتوربین های آبی راهکاریست که می تواند جهت استفاده در زمینه تولید اشتغال پایدار برای فارغ التحصیلان مهندسی برق، مهندسی مکانیک و مهندسی ساخت بکار گیری شود. تا انجایی که با جانمایی و نصب سازه هایی تحت عنوان میکروتوربین های جزومد در حاشیه رودخانه ها، سواحل دریای خلیج فارس و اتصال به شبکه با توجه به سودآور بودن فروش حامل های انرژی به شبکه سراسری قابلیت ویژه ایی برای منطقه به ارمغان آورده است.
ایجاد بهره وری موثر از طرفیت سواحل و رودخانه های استان خوزستان:
عدم قدرت بهره وری مناسب از سواحل به دلیل عدم وجود زیرساختها سبب ایجاد تهی ماندن استفاده از این سرمایه ملی گردیده که باتوجه به وجود منابع انسانی متخصص و فارغ التحصیلان این حوزه ، وجود فضای کافی درکنار سواحل ما و وجود بیش از 1400 کیلومتر خط ساحلی ما در مجاورت خلیج فارس و وجود جزرومد های موثر استعدادیست که نتوانسته ایم به خوبی از این نعمت خدادادی استفاده و بهره گیری مناسبی را داشته باشیم که می بایست جهت تولید سرمایه بدون نفت به این حوزه ورود نمائیم.
امکان فروش انرژی پایدار به شبکه سراسری:
ازجمله مولفه های اصلی رونق تولید وجود شبکه سراسری برق در منطقه هدف می باشد که بتوان انرژی مورد نیاز راتامین یا انتقال داد از این طریق بتوان محصول تولیدی یا انرژی مورد نیاز خود را بصورت پایدار تولید یا دریافت نمود و در مناطقی که امکان اتصال انرژی به شبکه ممکن می باشد نسبت به اقدامات مورد نیاز عمل نمود. خوشبختانه رودخانه های موجود در خوزستان، سواحل جغرافیایی اروند و خلیج فارس شبکه سراسری موجود میباشد که قابلیت تامین انرژی و ارائه خدمات را تسریح خواهد بخشید.
تمرکز زدایی در زمینه اشتغال دولتی:
وجود محدودیت های دولتی در استفاده از ظرفیت اشتغال و هزینه بر بودن تولید اشتغال دولتی از یک سو و نیاز به ایجاد شغل های زود بازده و کارآمدتر بودن بخش خصوصی ازجمله مواردیست که می توان دلیلی برای ایجاد اشتغال در حوزه خصوصی می باشد و از طرفی تسهیل در امکان صادرات محصولات به خارج از استان از طریق بخش خصوصی امکان بهتر و بیشتری خواهد داشت و در این راستا می توان با اعمال فشار دولتی به بانک ها و نهاد های مالی جهت ایجاد کمک مالی و تسهیلات مالی از بانک ها و موسسات اعتباری امکان ایجاد هرچه بهتر خدمات را افزایش خواهد داد.
ازجمله نیاز های ضروری انجام این روند می توان به ایجاد فوریت از طرف شخص استاندار محترم به دستگاه های درگیر مانند برق منطقه ایی و بانک ها و سازمان های مربوطه خواهد بود و از طرفی ایجاد ارتباط بین دستگاه های درگیر مانند شهرداریها و سازمان اب و برق و سازمان بنادر و دریانوردی را نیاز دارد
موفق و بهروز باشید
میثم سعیدی راد
05/ مهرماه/ 1402