سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی کاربرد سیلاب کالشور در احیاء و اصلاح مناطق شور و قلیا تجربه ای نو با مسیری دشوار

Publish Year: 1377
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,679

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INCID09_009

Index date: 4 May 2006

بررسی کاربرد سیلاب کالشور در احیاء و اصلاح مناطق شور و قلیا تجربه ای نو با مسیری دشوار abstract

عملیات احیاء و اصلاح مناطق کویری و بیابانی که از اهداف طرح کویر زدایی بشمار می رفت در منطقه برآباد (45 کیلومتری جنوب غربی سبزوار) در اراضی شور و قلیا از سال 1371 آغاز شد. عدم تامین آب برای آبیاری بوته ها، در زمان مناسب، سبب عدم استقرار بوته های کشت شده گردید. عبور از رودخانه فصلی کالشور از محدوده اجرای طرح و وجود سیلابهای با دبی بالا (250-50 متر مکعب در ثانیه) و نیز کیفیت متغیر آن (46 ds/m تا EC=4 ) از مواردی بود که انگیزه استفاده از سیلاب را در عرصه تقویت نمود، بنابراین بهترین زمان های بهره برداری سیلاب که بتواند مورد استفاده طرح قرار گیرد بررسی شد. سیلاب با احداث یک بند انحرافی از روی کالشور وارد عرصه کار اجرائی شده و در روی شیارهای حفر شده با گاوآهن به فاصله هر ردیف 10-7 متر از یکدیگر که در آنها بوته کاری Atriplex canscens انجام گرفته هدایت وپس از مشروب نمودن ، آب اضافی از عرصه خارج و دوباره وارد مسیر اصلی کالشور می گردد. در این بررسی ضمن بیان خصوصیات اقلیمی، توپوگرافی ونیز شرایط خاک منطقه به لزوم و دشواریهای کار در چنین مناطقی اشاره شده و با توجه به اثراتی که سیلاب در عرصه از خود باقی می گذارد به تنگناهای موجود برای بهره برداری از آن می پردازد . برای ارائه یک مدل کاری برای نقاط مشابه با توجه به اینکه عملیات اجرایی در این عرصه به بیش از 2000 هکتار بالغ گردیده و تغییراتی که در اکوسیستم منطقه بوجود آمده، مثلا (تولید از 10-0 به 600-400 کیلوگرم رسانده)، در نگاه اول موفقیت این طرح را نشان دهد، لازم است که پژوهشهای دراز مدتی در زمینه اثرات آب و خاک و گیاه در چنین عرصه هایی انجام گرفته تا بتوان از نتایج آن با اطمینان بیشتری برای احیاء و اصلاح اراضی شور و قلیا در سطح کشور استفاده نمود.

بررسی کاربرد سیلاب کالشور در احیاء و اصلاح مناطق شور و قلیا تجربه ای نو با مسیری دشوار authors

اسماعیل فیله کش

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری - دانشگاه تربیت مدرس (نور)

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اصغری مقدم، محمد رضا - 76-1375 - هیدرومورفولوژی حوضه کال‌شور ...
:امنی - عبدالمجید -1371-تاثیر شوری وسدیم برروی ساختمان وهدایت آبی ...
- جعفری، محمد-1377- جزوه درسی احیاء مناطق خشک -دانشگاه تربیت ...
- دادر سی، ابوالقا سم _ 1372- گزارشات ارائه شده ...
- شبن برگ - 1975 - شوری خاکها، اثرات شوری‌بر ...
عئوی پناه، سید کاظم - 1368 - کویر علیه کویر ...
قائمی، علی اصغر -1371 - مطالعه تغییرات غلظت املاح ونوسانات ...
فرزانه، حسین -1375 - رودخانه کالنشور، .بررسی توانمندی‌های موجود وتنگناهای ...
فبله کتش، اسماعیل -1 137 - پروژه اجرائی طرح کویرزدائی ...
_ 1- فله کش، اسماعیل _ 1372 -گزارشات ارائه شده ...
- کرمی -مختار - هوا واقلیم دشت سبزوار وداورزن . ...
1 - منصوزی، عبدالرحیم و رحیمی _ 1369- نقنشه ارزیابی ...
-منصوزی، عبدالرحیمو رحیمی _ 1375 - نقشه مطالعات‌وارزیابی منابع و ...
مها جر میلانی، پرویزوا توسلی -1371 -مفهوم وبرآورد راندمان آبشوئی ...
- اطلس شبب ایران - نقشه شیب سبزواربه شماره NJ4()- ...
- نقشه زمین شناسی سبزوار به شماره ج - 4 ...
نقنه زمین شناسی کاشمر به شماره ج - 5 - ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی کاربرد سیلاب کالشور در احیاء و اصلاح مناطق شور و قلیا تجربه ای نو با مسیری دشوار" توسط اسماعیل فیله کش، دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری - دانشگاه تربیت مدرس (نور) نوشته شده و در سال 1377 پس از تایید کمیته علمی نهمین سمینار کمیته ملی آبیاری و زهکشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 14 اردیبهشت 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1679 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که عملیات احیاء و اصلاح مناطق کویری و بیابانی که از اهداف طرح کویر زدایی بشمار می رفت در منطقه برآباد (45 کیلومتری جنوب غربی سبزوار) در اراضی شور و قلیا از سال 1371 آغاز شد. عدم تامین آب برای آبیاری بوته ها، در زمان مناسب، سبب عدم استقرار بوته های کشت شده گردید. عبور از رودخانه فصلی کالشور از محدوده ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی کاربرد سیلاب کالشور در احیاء و اصلاح مناطق شور و قلیا تجربه ای نو با مسیری دشوار با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.