سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزش اقتصادی آب در بخش کشاورزی

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,149

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GOHARAN01_008

Index date: 13 May 2006

ارزش اقتصادی آب در بخش کشاورزی abstract

در بحث ارزش ذاتی و ادبیات آب دو واژه بسیار کاربرد دارد و در این همایش نیز در چند نوبت از این واژه ها استفاده شده است. پدران ما طی قرون گذشته در خصوص تامین آب و ایجاد قنات بویژه در مناطق کویری زحمات بسیار کشیده و دستاوردهای عجیبی داشته اند به طوری که امروز این دستاوردها در دنیا نیز مطرح است. دیگر اینکه همه ما می دانیم «آب مایه حیات است» ، اما کمتر به آن توجه می کنیم. این دو واژه را مطرح کردم تا بگویم، ارزش ذاتی آب فراتر از آن است که بتوانیم درباره آن صحبت کنیم. مساله دیگر این است که آب یک ارزش اقتصادی، اجتماعی دارد که ما با اهمیت روبرو هستیم. چند مولفه وجود دارد که به ارزش آب نوسان می دهد، ابتدا نیاز و رشد جمعیت به دنبال آن بالا رفتن تقاضای آب که به تبع آن موجب بالا رفتن ارزش اقتصادی، اجتماعی آب می شود. عامل دوم دسترسی به منابع آبی مناسب است، به طوری که هرچقدر تامین، توزیع و فاصله آب از نقاط مصرف بیشتر شود ارزش اقتصادی اجتماعی آب نیز بیشتر می شود، زیرا جامعه هزینه بیشتری برای آب می پردازد. این ارزش اقتصادی – اجتماعی آب از دیدگاه اجتماع است، یعنی اجتماع ما باید این ارزش را برای آب قائل شود. عامل دیگری که مطرح است، محدودیت کمی و کیفی است، یعنی هرچقدر آب کم باشد و یا دارای کیفیت مناسب باشد، ارزش اجتماعی، اقتصادی آب بالا می رود. ولی چیزی که جامعه باید تحمل کند همین هزینه اقتصادی، اجتماعی آب است.

ارزش اقتصادی آب در بخش کشاورزی authors

سعید نی ریزی

نائب رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی

مقاله فارسی "ارزش اقتصادی آب در بخش کشاورزی" توسط سعید نی ریزی، نائب رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش بررسی مشکلات شبکه‌های آبیاری ، زهکشی و مصرف بهینه آب کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 23 اردیبهشت 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5149 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در بحث ارزش ذاتی و ادبیات آب دو واژه بسیار کاربرد دارد و در این همایش نیز در چند نوبت از این واژه ها استفاده شده است. پدران ما طی قرون گذشته در خصوص تامین آب و ایجاد قنات بویژه در مناطق کویری زحمات بسیار کشیده و دستاوردهای عجیبی داشته اند به طوری که امروز این دستاوردها در دنیا نیز ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزش اقتصادی آب در بخش کشاورزی با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.