بررسی یکپارچگی زیستی نهر و اثراتی از پوشش اراضی در ساختار زیستگاهی سیاه ماهی (1891 ,Capoeta gracilis Keyserling) و بزرگ بی مهرگان آبزی در نهر زرین گل

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 280

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICII04_042

تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1399

Abstract:

فراوانی سیاه ماهیان و بزرگ بی مهرگان آبزی، ویژگی های زیستگاهی درون شهری و پوشش اراضی احاطه شده در حوزه نهر زرین گل از شاخه های رودخانه گرگانرود در دامنه های شمالی البرز شرقی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه در 5 ایستگاه با احتساب کاربری های متفاوت (سرشاخه، جنگلی، مرتع، کشاورزی و مسکونی در هر مکان نمونه برداری شد. مقایسه بین ایستگاه ها تفاوت قابل ملاحظه ای در فراوانی سیاه ماهیان هم از لحاظ اندازه گیری های کمی و کیفی در ساختار درون نهری نشان دادند. بیشترین فراوانی ماهی در ایستگاه نزدیک جنگل و کمترین فراوانی ماهی در نزدیک مناطق مسکونی مشاهده گردید. آنچه که به نظر می رسد سیاه ماهیان و بزرگ بی مهرگان آبزی پاسخ متفاوتی به پیکربندی سیمای محیط و متغیرهای زیستگاه دارند. سیاه ماهیان یک ارتباط قوی با پوشش اراضی در حالیکه بزرگ بی مهرگان آبزی همبستگی معنی داری با جنس بستر نشان دادند( 0/ 05 > P). به طور کلی پوشش کاربری های نزدیک به نهر به خصوص منطقه جنگلی که زیستگاه های متنوع و مناسبی برای موجودات فراهم میکند، در مقیاس با کاربری های حوزه آبریز ارتباط معنی داری با فراوانی سیاه ماهیان و بزرگ بی مهرگان آبزی دارد. )

Authors

م قلی زاده

گروه شیلات، دانشکده شیلات و جنگل، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران

م هرسیچ

گروه شیلات، دانشکده شیلات و جنگل، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران