تنش سرما و اثر آن بر سنتز هورمون اسید آبسیزیک از طریق بررسی بیان ژن و تغییرات آنتی اکسیدان های غیرآنزیمی گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum Red Cloud)
Publish place: Vegetative environmental physiology، Vol: 14، Issue: 54
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 652
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOP-14-54_005
تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1399
Abstract:
گوجه فرنگی یکی از محصولات عمده کشاورزی در رده ی محصولات زراعی است که در بسیاری از کشورهای جهان و همچنین ایران از جنبه های مختلف دارای اهمیت می باشد. در این تحقیق تحت تنش سرما به بیان ژن SlNCED1در مسیر بیوسنتز هورمون آبسیزیک اسید به روش Real-Time qRT-PCR و اندازه گیری برخی خواص فیزیولوژیکی پرداخته شده است. بدین منظور پس از میوه دهی، بوته ها به مدت 12 و 24 ساعت در دمای 2 و 4 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. پس از این مدت میوه ها جهت سنجش آنتی اکسیدان های غیرآنزیمی به روش DPPD و فنل کل به روش فولین سیکالتو و بیان ژن جدا شدند. نتایج حاکی از آن بود که بیشترین میزان بیان ژن SlNCED1مربوط به دمای 4 درجه به ترتیب در ساعات 24 و12 بود. همچنین نتایج آنالیز مقایسه میانگین نشان داد که فعالیت معنی دار آنتی اکسیدان وفنل کل در دمای 2درجه و 12 ساعت اتفاق افتاد. به طورکلی می توان گفت که از آنجایی که گوجه فرنگی رد کلود متعلق به نواحی گرمسیری است لذا در دماهای پایین تر از 12 درجه سانتی گراد دچار تنش سرمایی شده و متعاقب آن تغییرات بیان ژن ها و آنتی اکسیدان ها را جهت حفاظت از خود در برابر تنش ایجاد می کند.
Keywords:
Authors
نیلوفر صمدی
گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
سکینه سعیدی سار
گروه کشاورزی، دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران
حسین عباسپور
گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
ناهید مسعودیان
گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :