سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناسایی مولفه های تهدید نرم فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم و سیره نبوی بر پایه فتنه و فساد در مبانی دینی و برنامه های آئینی

Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 565

This Paper With 31 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_PAFA-7-16_005

Index date: 9 September 2020

شناسایی مولفه های تهدید نرم فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم و سیره نبوی بر پایه فتنه و فساد در مبانی دینی و برنامه های آئینی abstract

تهدید نرم یکی از شیوه­های کارامد و اثرگذاری است که دشمنان برای نفوذ و آسیب رساندن به سایر جوامع به ویژه جمهوری اسلامی ایران از آن استفاده می­کنند و شامل حوزه­های مختلفی است که مهم ترین آن، حوزه فرهنگی است. هدف این پژوهش، بررسی و شناسایی مولفه های تهدید نرم فرهنگی بر پایه فتنه و فساد در مبانی دینی و برنامه­های آئینی از منظر قرآن کریم و سیره نبوی است. روش تحقیق، داده بنیاد (گراندد تئوری) به شیوه کیفی است. نوع تحقیق، کاربردی- توسعه­ای، روش گردآوری داده­ها، کتابخانه­ای و خبرگی و ابزار آن، فیش برداری، مصاحبه و پرسشنامه است. جامعه آماری تحقیق شامل آیات قرآن کریم، تفاسیر با رویکرد فرهنگی- تربیتی، کتب سیره نبوی و نیز تعداد 36 نفر خبره و صاحب نظر به صورت تمام شمار و هدفمند است. نتیجه تحقیق بیانگر آن است که، تهدید نرم فرهنگی بر پایه فتنه و فساد در مبانی دینی و برنامه­های آئینی ، علیه مرجع امنیت اسلامی، یعنی دین، مردم و رهبری کاربرد دارد و مولفه­های آن شامل شایعه پراکنی ، تحریف اعتقادات ، ارتداد و بازگشت از دین ، توطئه و نقشه­های مخفیانه ، فتنه انگیزی و فساد در جامعه ، تعصب جاهلی و اطاعت کورکورانه ، شبهه افکنی در اعتقادات و باورهای دینی ، ایجاد رعب و وحشت در جامعه و هوچیگری و اختلال در برنامه های دینی است.

شناسایی مولفه های تهدید نرم فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم و سیره نبوی بر پایه فتنه و فساد در مبانی دینی و برنامه های آئینی Keywords:

شناسایی مولفه های تهدید نرم فرهنگی از دیدگاه قرآن کریم و سیره نبوی بر پایه فتنه و فساد در مبانی دینی و برنامه های آئینی authors

محمد حسن مسلمی

دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

سیدعلی اکبر ربیع نتاج

دانشیار گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

هادی تاجیک

استادیار دانشگاه جامع امام حسین (ع)