سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

انتخاب روش مناسب برآورد تبخیر-تعرق مرجع در شرایط کمبود داده های هواشناسی (مطالعه موردی شهرستان خرم بید در استان فارس)

Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 556

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_LMJ-7-2_008

Index date: 15 September 2020

انتخاب روش مناسب برآورد تبخیر-تعرق مرجع در شرایط کمبود داده های هواشناسی (مطالعه موردی شهرستان خرم بید در استان فارس) abstract

  تبخیر-تعرق مرجع یکی از عوامل مهم چرخه آب در طبیعت است که باید در طرح­های آبیاری، تاسیسات آبی، مطالعات زهکشی و هیدرولوژیکی برآورد شود. این عامل بیانگر میزان تلفات بالقوه آب از سطح خاک مرطوب و پوشش گیاهی بوده و ازاین رو مطالعه آن حائز اهمیت می­باشد. در تحقیق حاضر به منظور مقایسه روش­های تبخیر- تعرق و تعیین مناسب­ترین روش برآورد تبخیر- تعرق مرجع شهرستان خرم­بید، روش ترکیبی پنمن- مانتیث-فائو به عنوان روش مرجع در نظر گرفته شده و دقت روش­های مختلف مورد استفاده در نرم­افزار Ref-ETبر اساس آن موردبررسی قرار گرفت. کارایی روش­های مورد مقایسه با استفاده از آماره­های جذر میانگین مربعات خطا نرمال شده (NRMSE)، میانگین انحراف خطا (MBE)، کارایی مدل (EF) و شاخص توافق (d) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که به ترتیب روش­های پنمن- مانتیث استاندارد ASCE،پنمن- مانتیثASCE ، پنمن- مانتیثASCE  با ورود مقاومت به وسیله کاربر، پنمن کیمبرلی(1972)، پنمن اصلاح شده فائو، پنمن فائو، پنمن کیمبرلی(1996)، پنمن، هارگریوز-سامانی، تشعشعی-فائو، بلانی- کریدل، پریستلی- تیلور، ماکینگ، تورک و تشت تبخیر فائو دارای کمترین MBEو NRMSE و بیشترین EF و dمی باشند. اگرچه معادلات بر پایه پنمن می توانند میزان تبخیر-تعرق را با استفاده از داده­های دما، رطوبت نسبی، سرعت باد و ساعات آفتابی و با دقت بهتری برآورد نمایند ولی در صورت عدم دسترسی به این اطلاعات در شهرستان خرم­بید می­توان از روش تجربی هارگریوز و سامانی میزان تبخیر و تعرق مرجع را با خطای کمتری نسبت به سایر روش های تجربی برآورد کرد.

انتخاب روش مناسب برآورد تبخیر-تعرق مرجع در شرایط کمبود داده های هواشناسی (مطالعه موردی شهرستان خرم بید در استان فارس) Keywords:

انتخاب روش مناسب برآورد تبخیر-تعرق مرجع در شرایط کمبود داده های هواشناسی (مطالعه موردی شهرستان خرم بید در استان فارس) authors

هدیه احمدپری

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران.

مریم صفوی گردینی

کارشناسی ارشد دانشگاه زابل

محبوبه ابراهیمی

استادیار دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابراهیمی­پاک، ا؛ تافته، آ؛ اگدرنژاد، ا؛ اسدی کپورچال، ص،1397، تعیین ...
احمدپری، ه؛ هاشمی گرم دره، س. ا؛ قلعه کهنه، ک، ...
علیزاده، امین، 1385، اصول هیدرولوژی کاربردی، چاپ بیستم، مشهد: انتشارات ...
محمدرضاپورطبری، م؛ نجفی مرغملکی، س، 1396، ارزیابی روش­های برآورد تبخیر-تعرق ... [مقاله کنفرانسی]
Allen, R. G., Pereira, L. S., Raes, D., & Smith, ...
Castaneda, L., & Rao, P. 2005. Comparison of methods for ...
نمایش کامل مراجع