سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

جداسازی و مطالعه باکتریهای بومی خاک برای "زیست پالایی" آلودگیهای نفتی (مطالعه موردی: خاکهای آلوده جنوب پالایشگاه تهران)

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,387

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SESDC_016

Index date: 2 June 2006

جداسازی و مطالعه باکتریهای بومی خاک برای "زیست پالایی" آلودگیهای نفتی (مطالعه موردی: خاکهای آلوده جنوب پالایشگاه تهران) abstract

رشد روزافزون جمعیت و به دنبال آن توسعه پالایشگاهها و صنایع پتروشیمی، فعالیتهای رو به افزایش حفاری چاههای نفت و گاز از یک سو، و عدم رعایت الزامات زیست محیطی از سوی دیگر، سبب شده است تا در چند دهه اخیر مقادیر هنگفتی از آلاینده های هیدروکربنی وارد محیط زیست شوند. در کشور خودمان، به علت استفاده روزافزون از سوختهای فسیلی که در نهایت موجب احداث پالایشگاهها و حفاری چاهها می شود، افزایش مشکلات آلودگی خاکهای اطراف این مناطق را داریم که از یک سو به لحاظ آلودگیهای زیست محیطی و انتقال این هیدروکربنهای نفتی به آبهای زیرزمینی حائز اهمیت است و از سوی دیگر پتانسیل بالفعل این خاکها را برای استفاده های بهینه در زمینه کشاورزی و تولید محصول، بسیار کاهش می دهد. پاکسازی محیط از آلاینده های نفتی بسیار پر هزینه و وقت گیر است و روشهای به کار گرفته شده برای اصلاح این خاکها، نوعا ناکارآمد است. دراین میان، به نظر می رسد که "زیست پالایی" یا به عبارتی حذف بیولوژیک آلاینده ها یکی از روشهای موثرتر و اطمینان بخش تر نسبت به سایر فناوریهای پاکسازی است. "زیست پالایی" روشی است که از توانایی ارگانیسم های زنده جهت افزایش میزان و سرعت تخریب آلاینده ها استفاده می کند و یک ابزار مهم جهت کاهش آلودگیهای محیط زیست می باشد. ( ۱و ۴) اخیرًا روشهای جدیدی برای اصلاح باکتریایی خاکهای آلوده حاصل شده است که شامل تلقیح خاکها با باکتریهای تجزیه کننده مواد نفتی است که از همان محل های آلوده نفتی جداسازی و خالص سازی شده اند. لذا هدف از این تحقیق، جدا سازی چند گونه برتر از باکتریهای تجزیه کننده مواد نفتی از خاکهای آلوده نفتی و خالص سازی آنها و در نهایت، بررسی کار آیی آنها به منظور کاهش میزان هیدروکربنهای نفتی خاک(TPH: Total Petroleum Hydrocarbon)است. مطالعه موردی این تحقیق، خاکهای آلوده جنوب پالایشگاه تهران می باشد. در این تحقیق به علت نرخ تولید و مصرف بالای گازوئیل در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر، این برش نفتی به عنوان آلاینده اصلی انتخاب گردید.

جداسازی و مطالعه باکتریهای بومی خاک برای "زیست پالایی" آلودگیهای نفتی (مطالعه موردی: خاکهای آلوده جنوب پالایشگاه تهران) authors

سمیه ناجی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران

حسینعلی علیخانی

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران.

غلامرضا ثواقبی

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران.

ناهید صالح راستین

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران.

مقاله فارسی "جداسازی و مطالعه باکتریهای بومی خاک برای "زیست پالایی" آلودگیهای نفتی (مطالعه موردی: خاکهای آلوده جنوب پالایشگاه تهران)" توسط سمیه ناجی راد، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران؛ حسینعلی علیخانی، استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران.؛ غلامرضا ثواقبی، استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران.؛ ناهید صالح راستین، استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشگاه تهران. نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 12 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1387 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رشد روزافزون جمعیت و به دنبال آن توسعه پالایشگاهها و صنایع پتروشیمی، فعالیتهای رو به افزایش حفاری چاههای نفت و گاز از یک سو، و عدم رعایت الزامات زیست محیطی از سوی دیگر، سبب شده است تا در چند دهه اخیر مقادیر هنگفتی از آلاینده های هیدروکربنی وارد محیط زیست شوند. در کشور خودمان، به علت استفاده روزافزون از سوختهای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله جداسازی و مطالعه باکتریهای بومی خاک برای "زیست پالایی" آلودگیهای نفتی (مطالعه موردی: خاکهای آلوده جنوب پالایشگاه تهران) با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.