سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

فرسایش آبکندی و جایگاه آن در آمایش سرزمین (مطالعه موردی: استان زنجان)

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,945

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SESDC_052

Index date: 2 June 2006

فرسایش آبکندی و جایگاه آن در آمایش سرزمین (مطالعه موردی: استان زنجان) abstract

انسان امروزه مواجه با کوهی از مشکلات زیست محیطی است. از آن جمله می توان به نابودی کشتزارها به واسطه فرسایش اشاره کرد (مخدوم، ١٣٦٣ و لاند، ١٩٨٧ ). بطوریکه سالانه ٣ میلیون هکتار از کشتزارهای جهان بواسطه فرسایش از بین می روند (کاساس، ١٩٨٣ ). حتی پیامدهای فرسایش خاک توسط برخی از پژوهشگران به حدی خطرناک قلمداد شده است که شکوفایی و نابودی تمدنهای پیشین را به این پدیده نسبت داده اند (قدوسی، ١٣٨٢ به نقل ازLowdermilk ١٩٥٣ ). امروزه نیز عقیده بر این است ، که فرسایش خاک توسط آب یکی از عوامل مهم و اصلی بازدارنده برای تحقق آمایش سرزمین در جهان و ایران می باشد. از میان انواع مختلف اشکال فرسایش سطحی، فرسایش آبکندی یکی از موارد مهم و تهدید کننده تعادل منابع زیست محیطی و پایداری آن محسوب می شود. بنابراین ضروری است مناطق آبکندی و علل ایجاد آن مورد شناسایی قرار گرفته و در آمایش سرزمینی هر منطقه توجه ویژه ای به جایگاه آن مبذول گردد.

فرسایش آبکندی و جایگاه آن در آمایش سرزمین (مطالعه موردی: استان زنجان) authors

مجید زنجانی جم

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

مجید صوفی

عضو هیئت علمی مرگز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

مقاله فارسی "فرسایش آبکندی و جایگاه آن در آمایش سرزمین (مطالعه موردی: استان زنجان)" توسط مجید زنجانی جم، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان؛ مجید صوفی، عضو هیئت علمی مرگز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 12 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1945 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که انسان امروزه مواجه با کوهی از مشکلات زیست محیطی است. از آن جمله می توان به نابودی کشتزارها به واسطه فرسایش اشاره کرد (مخدوم، ١٣٦٣ و لاند، ١٩٨٧ ). بطوریکه سالانه ٣ میلیون هکتار از کشتزارهای جهان بواسطه فرسایش از بین می روند (کاساس، ١٩٨٣ ). حتی پیامدهای فرسایش خاک توسط برخی از پژوهشگران به حدی خطرناک قلمداد شده است ... . برای دانلود فایل کامل مقاله فرسایش آبکندی و جایگاه آن در آمایش سرزمین (مطالعه موردی: استان زنجان) با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.