سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آمایش سرزمین با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبخیز تیل آباد گلستان)

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,398

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SESDC_094

Index date: 2 June 2006

آمایش سرزمین با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبخیز تیل آباد گلستان) abstract

آمایش سرزمین (ارزیابی توان اکولوژیک ) عبارت است از : تنظیم رابطه بین انسان، سرزمین و فعالیتهای انسان در سرزمین به منظور بهره برداری درخور و پایدار از جمیع امکانات انسانی و فضایی سرزمین در جهت بهبود وعیت مادی و معنوی اجتماع در طول زمان( ۲). اولی،(Oli) برنامه ر یزی کاربر ی سرزم ین (آمایش سرزم ین) را فرا یند اطلاق سرزم ین برا ی کشاورز ی، جن گل کار ی، سکونت، چرا و د یگر کاربر یهای منطبق بر برنامه ها ی اجرا یی در جهت حل مساله امن ی ت غذا یی و مح یط زس یت و اجرا ی کنوانس یونهای بینالمللی می داند . کوانگ مین(Quangminh) و همکاران آما یش سرزم ین را وس یله ا ی برا ی شناسا یی سرزم ین برا ی اهداف خاص معرفی کرده اند . استوارت(Stewart) و همکاران ن یز آما یش سرزم ین را فرا یندی م ی دانند که فعال یتهای مختلف ی ا کاربر یها را مانند کشاورزی، صنعت، تفرج، حفاظت و ... به واحدهای خاص از یک منطقه اختصاص می دهد، یک فرایند پیچیده که برنامه ریز، نه فقط به . انتخاب فعال یتها، بلکه به عمل آنها نیز اهمیت می دهدGIS در منابع طبیعی از جایگاه ممتازی برخوردار است، دلیل آن حجم زیاد اطلاعات، پویا و تغییرپذیر بودن این اطلاعات می باش د. تشکیل یک بانک اطلاعاتی از نقشه های موضوعی مختلف و امکان ارتباط و توسعه با تکنولوژی پیشرفته تصاویر ماهواره ای از قابلیتهای GIS است ( ۳). توکل ( ۱۳۷۶ ) با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) به ارزیابی توان زیست محیطی حوضه آبخیز واز پرداخت و نتیجه گرفت ک ه تقریبا تمامی سطح منطقه برای هر گونه توسعه شهری، روستایی و صنعتی نامناسب است . روسیتر ( ۱۹۹۰ ) اصولی برای ارزیابی قابلیت سرزمین با استفاده از یک میکروکامپیوتر ارائه نموده است که به ارزیابان سرزمین اجازه می دهد سیستمهای اطلاعات پایه مورد نیاز را ساخته و تناسب فیزیکی و اقتصادی واحدهای نقشه سرزمین را بر اساس اصولFAO خاکشناسی) برای ارزیابی قابلیت سرزمین تعیین نمایند. )

آمایش سرزمین با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبخیز تیل آباد گلستان) authors

رجبعلی محبی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی ساری، دانشگاه

وحید غلامی

دانشجوی دکترای آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی (واحد علوم و تحقیقات)

مقاله فارسی "آمایش سرزمین با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبخیز تیل آباد گلستان)" توسط رجبعلی محبی، دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی ساری، دانشگاه؛ وحید غلامی، دانشجوی دکترای آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی (واحد علوم و تحقیقات) نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 12 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5398 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آمایش سرزمین (ارزیابی توان اکولوژیک ) عبارت است از : تنظیم رابطه بین انسان، سرزمین و فعالیتهای انسان در سرزمین به منظور بهره برداری درخور و پایدار از جمیع امکانات انسانی و فضایی سرزمین در جهت بهبود وعیت مادی و معنوی اجتماع در طول زمان( ۲). اولی،(Oli) برنامه ر یزی کاربر ی سرزم ین (آمایش سرزم ین) را فرا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله آمایش سرزمین با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: حوضه آبخیز تیل آباد گلستان) با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.