سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

میزان تجمع برخی از فلزات سنگین در سه گیاه علوفه ای یونجه، خلر و اسپرس

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,432

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SESDC_209

Index date: 2 June 2006

میزان تجمع برخی از فلزات سنگین در سه گیاه علوفه ای یونجه، خلر و اسپرس abstract

سلامتی انسان می تواند در اثر مصرف مواد غذایی آلوده به فلزات سنگین در معرض خطر قرار گیرد. [6]. بخش اعظمی از مواد غذایی آلوده را محصولاتی تشکیل می دهند که گیاهان تولید کننده آنها در محیط و خاک آۀوده رشد کرده اند. در صورتیکه گیاهان در محیط غیر آلوده و یا با آلودگی کم رشد کنند مقادیر اندکی از فلزات الاینده در اندامهای آنها یافت خواهد شد بطوریکه این مقادیر برای سرب حداکثر 5-10 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک و برای کادمیوم حداکثر 0/1-2/4 میلی گرم در کیلوگرم در ماده خشک گزارش شده است. [5و4] . اما اگر محیط حاوی مقادیر متنابهی از این فلزات باشد گیاهان قادرند بیش از مقادیر ذکر شده، فلزات سنگین را جذب و در بخشهای هوایی و ریشه خود ذخیره سازند [6]. تحقیقات فراوانی در رابطه با نحوه و میزان آلودگی فراورده های گیاهی و عوارض ناشی از مصرف مستقیم آنها صورت گرفته است [6و5] . در این راستا مصرف گیاهان علوفه ای آلوده توسط دام و حیوانات اهلی از دو دیدگاه قابل بررسی است: اول آنکه استفاده از علوفه های آلوده باعث بروز ناراحتی هایی در دوام و حیوانات اهلی از قبیل کاهش تولید شیر وسرعت رشد، کاهش مقاومت نسبت به بیماریها و عفونتها و اختلال درتولید مثل می شود. [1]. دوم آنکه با مصرف فراورده های آلوده دامی، مواد آلاینده وارد چرخه غذایی انسان خواهند شد. هنگامیکه فلزاتی از قبیل Pb , Cd همراه با جیره غذایی به مصرف دام برسد، فلزات مذکور به مدتهای طولانی در کلیه و کبد حیوانات تجمع و ذخیره می شوند. [1]. مسلمان بدون آگاهی از سلامتی اندامهای مذکور مصرف آنها منجر به ورود مقادیر قابل ملاحظه ای از Pb , Cd به بدن انسان خواهد شد. نظر به اینکه یونجه، اسپرس و خلر از مهمترین گیاهان علوفه ای هستند که در جیره غذایی دام و حیوانات اهلی مصرف می شوند، در این تحقیق به بررسی و مقایسه توانایی جذب و میزان تجمع فلزات Pb , Cd در بخشهای هوایی این سه گیاه پرداخته می شود.

میزان تجمع برخی از فلزات سنگین در سه گیاه علوفه ای یونجه، خلر و اسپرس authors

کریم آتش نما

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی

احمد گلچین

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه زنجان

محمد اسماعیلی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

مقاله فارسی "میزان تجمع برخی از فلزات سنگین در سه گیاه علوفه ای یونجه، خلر و اسپرس" توسط کریم آتش نما، دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی؛ احمد گلچین، دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه زنجان؛ محمد اسماعیلی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 12 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3432 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سلامتی انسان می تواند در اثر مصرف مواد غذایی آلوده به فلزات سنگین در معرض خطر قرار گیرد. [6]. بخش اعظمی از مواد غذایی آلوده را محصولاتی تشکیل می دهند که گیاهان تولید کننده آنها در محیط و خاک آۀوده رشد کرده اند. در صورتیکه گیاهان در محیط غیر آلوده و یا با آلودگی کم رشد کنند مقادیر اندکی از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله میزان تجمع برخی از فلزات سنگین در سه گیاه علوفه ای یونجه، خلر و اسپرس با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.