سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر مواد افزودنی معدنی و آلی به خاک در افزایش قابلیت جذب فلزات سنگین برای گیاه پالایی

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,521

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SESDC_216

Index date: 2 June 2006

تاثیر مواد افزودنی معدنی و آلی به خاک در افزایش قابلیت جذب فلزات سنگین برای گیاه پالایی abstract

آلودگی خاکها به فلزات سنگین با توجه به اثرات آن در به خطر افتادن سلامتی انسانها،سمیت گیاهان و اثرات طولانی مدت که در حاصلخیزی خاک می گذارند ،یک نگرانی جهانی است .تکنولوژیهای پالایشی رایج بطور کلی پر هزینه وغیر اقتصادی می باشند.. بنابراین نیاز برای بکار گیری روشهای موثرتر که پالایش مکانهای آلوده به فلز را در محل انجام دهند وجود دارد( ۳). یکی از تکنیک هایی که در طی دو دهه پیش توسعه پیدا کردهphytoremediation یا گیاه پالایی است که در آن از طریق کشت گیاهان مناسب در جهت پاکسازی ، جذب و خارج ساختن آلاینده ها از خاک اقدام می گردد( ۱). صرفنظر از نوع گیاه مورد استفاده در این روش قابلیت دسترسی فلزات سنگین برای گیاهان بعنوان یک فاکتور کلیدی محدود کننده در کارایی روش گیاه پالایی مورد توجه است( ۳). تحقیقات جدید نیز حاکی از آن است که صرف نظر از نوع گیاه عوامل مختلفی بر میزان کارایی گیاه پالایی موثرند..بکار گیری اصلاح کننده های آلی و معدنی در خاک سبب تغییر درحلالیت فلزات سنگین و تجمع بعدی شان در گیاه میگردد که در این حالت میزانphytoextraction افزایش می یابد. برخی از محققین برای افزایش قابلیت دسترسی فلز استفاده از کمپلکس های آلی مثل EDTA و DTPA را پیشنهاد نمودند( ۳ ). اثرات کاربرد گوگرد در منطقه رشد ریشه گیاهان تنباکو، ذرت و تاج خروس در تغییر غلظت عناصرZn و Cd و تاثیر بکار بردن اسید های آلی سیتریک و مالیک در یک خاک آلوده به کادمیوم در جذب آن توسط گیاه ذرت درمقایسه با تاثیر آمینو اسیدها ،آسپارتیک وگلیسین نیز مورد مطالعه قرار گرفته است( ۴و ۳) اثرکود سولفات آمونیوم برمیزان phytoextraction فلزات بخصوص برای کادمیوم و روی از خاکی که در آن گیاهان چند ساله کاشته شده بودند نیز مورد بررسی قرار گرفته است( ۵ )، با توجه به منابع موجود و نتایج ارائه شده به نظر می رسد که در زمینه بکار گیری گیاهان مختلف در جهت کاهش آلودگی خاک نیاز به تحقیقات جامع تری وجود دارد که می تواند با توجه به تنوع آلودگی ها ، نوع خاک و گیاه و عوامل موثر در کارایی این روش نتایج متفاوتی داشته باشد.

تاثیر مواد افزودنی معدنی و آلی به خاک در افزایش قابلیت جذب فلزات سنگین برای گیاه پالایی authors

زهره فرزانگان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک

حسین میرسیدحسینی

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشکده مهندسی آب و خاک پردیس کشاورزی و

غلامرضا ثواقبی

استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشکده مهندسی آب و خاک پردیس کشاورزی و

مقاله فارسی "تاثیر مواد افزودنی معدنی و آلی به خاک در افزایش قابلیت جذب فلزات سنگین برای گیاه پالایی" توسط زهره فرزانگان، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک؛ حسین میرسیدحسینی، استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشکده مهندسی آب و خاک پردیس کشاورزی و ؛ غلامرضا ثواقبی، استادیار گروه مهندسی علوم خاک دانشکده مهندسی آب و خاک پردیس کشاورزی و نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 12 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4521 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آلودگی خاکها به فلزات سنگین با توجه به اثرات آن در به خطر افتادن سلامتی انسانها،سمیت گیاهان و اثرات طولانی مدت که در حاصلخیزی خاک می گذارند ،یک نگرانی جهانی است .تکنولوژیهای پالایشی رایج بطور کلی پر هزینه وغیر اقتصادی می باشند.. بنابراین نیاز برای بکار گیری روشهای موثرتر که پالایش مکانهای آلوده به فلز را در محل انجام دهند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر مواد افزودنی معدنی و آلی به خاک در افزایش قابلیت جذب فلزات سنگین برای گیاه پالایی با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.