تأثیر ریزجانداران حل کننده فسفات بر خواص کمی و کیفی دو رقم جو تحت شرایط کمبود فسفر

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 839

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_152

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

تلقیح بذر با ریزجانداران حل کننده فسفات بر رشد و جذب فسفر جوHordeum vulgare Lدر یک آزمایش گلخانه ای مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق به صورت طرح فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا گردید. تیمار رقم شامل کارون در کویر و 4403 و تیمارهای کود فسفره در 11 سطح شامل بدون کود، کود سوپر فسفات تریپل، ازتوباکتر سویه 5، آزوسپریلیوم سویهOfازتوباکتر سویه 5 + آزوسپریلیوم سویهOf ، سودوموناس سویه41 سودوموناس سویه 41 + ازتوباکتر سویه 5+ آزوسپریلیوم سویهOf سودوموناس سویه 168 ، سودوموناس سویه 168+ ازتوباکتر سویه 5+ آزوسپریلیوم سویهOf + سودوموناس سویه 168 + سودوموناس سویه 41 ، سودوموناس سویه 168+ حل کننده فسفات بر رشد گیاه و جذب فسفر مشاهده شد. به طوری که تلقیح بذر با مخلوطی از میکروارگانیسم ها باعث افزایش سطح برگ، وزن خشک گیاه و میزان فسفر گیاه گردید. در تمامی صفات مورد مطالعه (به جز فسفر در خاک)، تیمار کود شیمیائی دارای بالاترین میزان بود. هر چند صفات مورد بررسی در تیمار مخلوطی از 4 باکتری از تیمار کود شیمیائی پائین تر بود ولی این اختلاف معنی دار نبود. بنابراین می توان چنین بیان کرد که این ریزجانداران به زمان بیشتری برای تثبیت و استقرار در خاک نیاز دارند. یافته های آزمایش نشان می دهد که ریزجانداران حل کننده فسفات می توانند منجر به افزایش رشد و جذب فسفر در جو شوند که این امر منجر به افزایش وزن خشک گیاه می گردد

Keywords:

ریزجانداران حل کننده فسفات , فسفر گیاه , وزن خشک , جو

Authors

سید محمدرضا احتشامی

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

کاظم خاوازی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خاوازی، ک. و ملکوتی، م. ج. 1380. ضرورت تولید صنعتی ...
  • Novella Leyva, R., A. M. Machado Alcolea, M. C. Ladron ...
  • Sheela, A. M. and M. D. Sundaram. 2003. Role of ...
  • نمایش کامل مراجع