پروتکل مونترال در حفاظت از لایه ازون

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 5,127

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_174

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

گاز ازون برای همه ما نام آشنایی است. ازون قسمت بسیار کوچکی از اتمسفر ماست ولی با این حال برای زندگی تمام موجودات حیاتی و اساسی است. حدود % 90 ازون در استراتوسفر قرار گرفته که بیش از 10 کیلومتر از سطح زمین فاصله دارد. این لایه زمین را از اثرات سوء اشعه ماورابنفش محافظت میکند. در حدود سالهای 1970 ، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که برخی تولیدات شیمیایی بر ازون اثر مخرب می گذارند. ایستگاههای اندازهگیری و پایش نشان دادند که مواد شیمیایی مخرب ازون در اتمسفر به شدت در حال افزایشاند. این تخریب، از فرآوردههای شیمیایی نظیر کلروفلروکربنها 1CFCs)موجود در یخچال و دستگاههای خنک کننده هوا مانند کولرهایگازی ناشی میشد. در پاسخ به افزایش میزان گازهای مخرب ازون، در سال 1987 ، دولتهای جهان پروتکل مونترال 2 را به عنوان یک میانگین جهانی برای اداره کردن این اثرات ایجاد کردند. بر این اساس کشورهای جهان برای ترمیم، تعدیل و از همه مهمتر استفاده از مواد دوستدار ازون توافق کردند و در نتیجه از آن زمان تاکنون گازهای مخرب این لایه بهشدت کاهش پیدا کردهاند. براساس این توافق، دانشمندان برای اواسط قرن 21 میلادی ترمیم لایه ازون را انتظار دارند. اما از آنجا که مقادیرگازهای مخرب ازون در کشور ما نامعلوم بوده و اندازه گیری نمیشود تنها میتوان به بررسی میزان ازون اندازه گیری شده در ایستگاه های ایران پرداخت و در نتیجه آن میزان تولید گازهای مخرب در ایران را تحت کنترل قرار داد (همچون آفت کش های بخش کشاورزی).

Authors

الهام داوری توچاهی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واح

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :