تنوع ارقام انگور در ایران عاملی برای بقا و امکان تولید ارگانیک انگور

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,082

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_224

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

در ایران بیش از 800 ژنوتیپ انگور بومی شناسایی شده است. این ژنوتیپها در نواحی مختلف ایران پراکنده بوده و عمدتا متعلق به گونهV. vinifera Lهستند. گونه هایSylvestris و Labrusca در شمال و غرب ایران به صورت خودرو وجود دارند. در بین این ژنوتیپها تنوع بسیار زیادی از نظر تحمل انواع تنشهای زنده و غیر زنده وجود دارد که عاملی برای بقا وامکان تولید محصول در شرایط نامساعد می باشد. در بررسی تعدادی از این ژنوتیپها تحمل به تنشهای نظیر انواع بیماریها و برخی آفات و شرایط نامساعد خاک نظیر آهک بالای خاک و همچنین سرمای زمستانه لزوم استفاده از انواع سموم قارچ کش، حشره کش و استفاده از کودهای شیمیایی را جهت مقابله با عوامل خسارت زا منتفی می سازد. تحمل اکثر ژنوتیپهای گونه وینیفرا به آهک بالای خاک سبب شده است که این ارقام در اکثر مناطق ایران که عمدتاً دارای خاکهای آهکی هستند، سازگاری پیدا کرده و امکان کشت و پرورش پیدا کنند و نیازی به استفاده از کودهای حاوی آهن نداشته باشند. عدم نیاز به استفاده از کودهای حاوی نیترات در اکثر ارقام انگور تجمع نیترات در میوه های انگور را به حداقل ممکن کاهش داده است. تحمل به سرما و بیماری سفیدک دروغی و حقیقی در گونه لابروسکا عاملی برای رشد و تولید محصول سالم این گونه انگور در شرایط رطوبت بالای هوا در تابستان و سرمای زیاد در زمستان، در نواحی شمال ایران می باشد. تحمل بسیار بالای گونه های وحشی انگور نظیر گونه سیلوستریس و تک جنسه بودن گلهای آن در جنگلهای غرب ایران منبع ژنتیکی غنی را برای انجام پروژه های اصلاحی انگور جهت تولید ارقام جدید برای تولید محصول ارگانیک مهیا ساخته است. اگر چه در بین ژنوتیپهای گونه وینیفیرا تحمل به سرما کمتر وجود دارد ولی مطالعات نشان داده است که اختلافات فاحشی بین ژنوتیپهای این گونه از نظر تحمل سرما، تنشهای خشکی، تحمل بیماریها، آفات و ... وجود دارد. وجود این تنوع ژنتیکی سبب شده است که برخی ارقام با آدابته شدن در شرایط خاص و تطبیق با آن شرایط به صورت بومی منطقه ای درآمده و عمدتاً در نام گذاریها، اسامی محلی خاصی برای آن ژنوتیپها بکار برده می شوند.

Keywords:

انگور ارگانیک , تنوع ژنتیکی , تنشهای زنده و غیر زنده

Authors

حسن محمودزاده

اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

ولی اله رسولی

اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین

محمدعلی نجاتیان

اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین

حامد دولتی

اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • تفضلی، عنایت الله، جمشید حکمتی وپ. فیروزه، 1370. انگور. انتشارات ...
  • رسولی، و. 1386. شناسایی و انتخاب ارقام انگور متحمل به ...
  • زینانلو، ع. 1372. شناسائی ارقام انگورهای محلی در قزوین و ...
  • مشفق نیا، م و همکاران. 1386. به گزینی کلون‌های مقاوم ...
  • ملکوتی، ح. 1385. ارزیابی و گزینش کلون‌های مقاوم به تنش ...
  • Mahmo odzadeh, H., Nazimeh, A., Majidi, I., Paygami, I. & ...
  • Ricciar, D.; Fanizza, H. & Baghulo, C. 1989. Response of ...
  • Szegedi, E; Karbuly, J; Kdeda, I .1984. Crown gall resistance ...
  • نمایش کامل مراجع