بررسی وضعیت بیماری سفیدک پودری در جنگلهای بلوط غرب کشور ایران

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,534

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

FOREST03_069

تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1389

Abstract:

بلوط دارای گونه های متعدد و زیادی است و در ایران گونه ها و ارقام چندی از آن وجود دارد . هتروفیلی و اختلاف شکل برگ در گونه های مختلف و دورگ های احتمالی تشخیص و شناسائی گونه های آنرا تا حدودی مشکل ساخته است .در بررسی هایی که طی سالیان مختلف از این جنگلها به عمل آمد مشخص شد که از بین گونه های مختلف این درخت که شامل Q.libani و Q.branthi,Q.infectoria ,Quercus persicaهستندو در منطقه غرب کشور رویش دارند فقط گونهQ.infectoria به این قارچ آلوده می شود.این گونه درختی است که تا ارتفاع 6 متر یا بیشتر هم می رسد . پوست آن خاکستری و ترک خورده است . شاخه های تازه آن معمولا زاویه دار و در زیر گونه هایش با کرکهای سفید یا زرد رنگی پوشیده شده که بتدریج صاف می شود . جوانه هایش شبه تخم مرغی کند با فلسهای تخم مرغی صاف یا کرکدار است . در بررسیی که روی آلودگی این گونه به سفیدک پودری انجام شد، در استان لرستان در منطقۀ قلائی و کاکاشرف ،در استان کر مانشاه در مناطق گهواره و جوانرود و در استان کردستان درمنطقه مرزی باشماق از توابع شهر مریوان نمونه برداری انجام و مشخص شد که درختان و درختچه های این گونه آلودگی زیادی به این بیماری دارندکه قارچ عامل بیماری پس از ثبت مشخصات مرفولوژیکی و میکرومتری اندامهای آن با نام علمیErysiphe alphitoides(Griffon&Maublance)Braun&Takamatsu var alphitoides با سینونیمM. alphitoides Griff.& Maub. var alphitoides شناسایی و مشخصاتی به شرح ذیل برای آن ثبت شد

Authors

کرم سپهوند

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ارشاد، جعفر، 1372، قارچ های ایران، انتشارات سازمان آموزش و ...
  • الهی نیا، سید علی، قارچ شناسی و بیماری های گیاهی، ...
  • ثابتی، حبیب ...، جنگل ها، درختان و درختچه های ایران، ...
  • UWEBRAUN, 1987, A monograph of the Erysiphates (Powdery mildews), ...
  • نمایش کامل مراجع