رابطه بین کلرور آهن با اشکال مختلف آهن در مرکبات

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,095

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_014

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

آهن در خاک اغلب به اشکال نامحلول اسید و هیدروکسیدهای آهن سه ظرفیتی (هماتیت، گئوتیت و فری هیدرات) موجود می باشد. آهن از نظر وزنی 6/2-4/2 درصد پوسته زمین را در بر میگیرد. با این وجود مقدار آهن قابل حل در مقایسه با کل آهن ناچیز می باشد. اشکال معدنی قابل حل در خاک Fe2+، Fe3+، Fe(OH+)2 و فرم قابل جذب توسط گیاه Fe2+ و Fe3+ می باشد. کمبود آهن یک مشکل تغذیه ای عمومی در اکثر باغهای مرکبات موجود در خاکهای آهکی و قلیائی می باشد. تجزیه بافتهای گیاهی و تعیین میزان آهن برای تشخیص کمبود آهن در گیاهان مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. اما مطالعات انجام شده نشان می دهد اغلب غلظت آهن موجود در برگ گیاهان کمبوددار برابر یا بیشتر از غلظت آهن در برگ گیاهان سبز می باشد. این درحالت برای مرکبات موجود در خوزستان نیز صادق می باشد. تحقیقات نشان می دهد تنها بخش کوچکی از آهن گیاه (Fe2+) به صورت متابولیتی فعال است و وارد پروسه کلروفیل سازی می گردد و قسمت عمده آهن جذب شده (Fe3+) به دلیل عدم کارایی آهن درون برگ و یا عدم توانایی برگ در احیاء Fe3+ به Fe2+ به دلیل بالا بودن pH شیره سلولی و دیگر عوامل مورد استفاده قرار نمی گیرد. هدف از این تحقیق تعیین فرم موثر آهن در ایجاد کمبود و تعیین همبستگی بین کلروفیل و Fe2+ در مرکبات (نارنج) شهر اهواز می باشد.

Authors

محمود محمدی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بخت

عبدالامیر معزی

استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Mengel, K., R. Planker and B. Hoffmann (1994). Relationship between ...
  • Arnon, D. I. 1956. Photo synthesis by isolated chloroplast. IV. ...
  • Katyol, J.C. and B.D. Sharma. 1980. A new technique of ...
  • Kosegarten, U.H., B. Hoffman and K. Mengel 1999. Apoplastic PH, ...
  • نمایش کامل مراجع