سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر پتاسیم، بر و مس بر عملکرد ترکیب شیمیایی یونجه رقم همدانی

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,714

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI09_078

Index date: 20 June 2006

تاثیر پتاسیم، بر و مس بر عملکرد ترکیب شیمیایی یونجه رقم همدانی abstract

یونجه یک گیاه دائمی بوده که به علت داشتن ریشه قوی و عمیق، قدرت زیادی در استفاده از مواد غذایی ذخیره شده در خاک دارد. یونجه در شرایط مدیریت صحیح پتانسیل تولید حدود 25-20 تن ماده خشک در هکتار را دارا می باشد. اگر میزان پتاسیم در ماده خشک حدود 2- 1/8 درصد باشد یک هکتار یونجه در سال حدود 500 کیلوگرم پتاسیم از خاک خارج می کند. گرچه خاکهای مناطق خشک و نیمه خشک معمولا از پتاسیم غنی می باشد. ولی مشخص نیست که فاز جامد خاک بتواند با سرعت مناسب مواد غذایی مورد نیاز را فراهم نماید. آزمایشات انجام شده در استان زنجان تخلیه خاک از پتاسیم را در اثر کشت متوالی یونجه به وضوح نشان میدهد (2). کمبود پتاسیم می تواند یکی از دلایل زردی در یونجه باشد. علائم کموبد از بالای ساقه به قسمت برگهای پیرتر افزایش می یابد که نشانه متحرک بودن پتاسیم در گیاه می باشد . کمبود پتاسیم در چین اول کمتر و در چیم های دوم و سوم بیشتر خواهد بود. چون مقداری پتاسیم در طول فصل زمستان آزاد می شود که گیاه آن را جذب می کند. کمبود پتاسیم می تواند باعث مرگ یونجه در زمستان شده، برای تداوم تولید و حفظ و نگهداری بوته ها 2% یا بیشتر پتاسیم در بافت خشک گیاهی ضروری است (6). گزارش محققین نشان میدهد جذب پتاسیم زیاد باعث افزایش جذب بور از خاک شده و اکثر گیاهان کمتر از یونجه پتاسیم از خاک چذب می کنند. یونجه شاخص خوبی برای کمبود بور می باشد . یونجه از جمله گیاهانی استکه نیاز زیادی به بور داشته و شدیدا به کمبود آن حساس میباشد محققین مقدار بور مصرف شده برای یونجه را حدود 3-2 کیلوگرم گزارش نموده اند (3، 4و5) . این در حالی است که گزارش سایر محققین نشان می دهد مصرف سالانه 1/2 تا 3/6 کیلوگرم بر در هکتار در شبدر گریمسون به مدت 4 سال، روی محصولات بعدی حساس به بر تاثیر منفی گذاشت (9). گزارشات نشان می دهد که کمبود مس درخاک می تواند به وسیله مصرف خاکی کودهای مس دار بر طرف و محلول پاشی روش مناسبی نمی باشد. آنها بیان نمودند کمبود مس با مصرف 3/3 تا 14/7 کیلوگرم در مس در هکتار به صورت پخش در تمام سطح برای برطرف نمودن کمبود مس در یونجه و سایر گیاهان حساس به کمبود مس لازم میباشد(8). بنابراین با عنایت به قلیایی بودن خاکهای منطقه و پایین بودن قابلیت جذب عناصر کم مصرف و لزوم افزایش عملکرد علوفه یونجه اولین زراعت آبی استان از نظر سطح زیر کشت بوده و حدود 40000 هکتار وسعت دارد (1). لذا این تحقیق به منظور مصرف بهینه و متعادل عناصر غذایی بر روی عناصر پتاسیم، بور و مس جهت افزایش عملکرد یونجه در نظر گرفته شده است.

تاثیر پتاسیم، بر و مس بر عملکرد ترکیب شیمیایی یونجه رقم همدانی authors

محمد اسماعیلی

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

احمد گلچین

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

عباسعلی دماوندی

دانشیار دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آمارنامه سال زراعی 81-1380. (جلد اول. محصولات زراعی و باغی). ...
فکرمندی، علی. 1376. گزارش نهایی طرح بررسی و تعیین میزان ...
Gupta, V.C. and cutcliffe. J.A. 1984. Effect of applied and ...
Gupta. V.C. and cutcliffe. J.A. 1982. Residual effect of boron ...
Mortvedt. J.J. and Cox. F.R. 1985. Production, marketing and use ...
Sprague, H.B. and Pluckentt (ed.). 1985. Detecting mineral nutrient deficiencies ...
Varvel, G.E. 1983. Effect of Banded and Broadcast placement of ...
Varvel, G. E. Fenster. W.E. and Granva. J. 1983. Copper ...
Wear, J.J. 1957. Boron requierments of some crops in Alabama ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر پتاسیم، بر و مس بر عملکرد ترکیب شیمیایی یونجه رقم همدانی" توسط محمد اسماعیلی، محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان؛ احمد گلچین، محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان؛ عباسعلی دماوندی، دانشیار دانشگاه زنجان نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1714 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یونجه یک گیاه دائمی بوده که به علت داشتن ریشه قوی و عمیق، قدرت زیادی در استفاده از مواد غذایی ذخیره شده در خاک دارد. یونجه در شرایط مدیریت صحیح پتانسیل تولید حدود 25-20 تن ماده خشک در هکتار را دارا می باشد. اگر میزان پتاسیم در ماده خشک حدود 2- 1/8 درصد باشد یک هکتار یونجه در سال حدود ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر پتاسیم، بر و مس بر عملکرد ترکیب شیمیایی یونجه رقم همدانی با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.