تعیین مقاومت کلون های سیب زمینی به ویروس S سیب زمینی (PVS)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 394

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MDCONF05_055

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1399

Abstract:

ویروس S سیب زمینی (PVS) به عنوان یکی از شایع ترین ومهمترین عامل آلوده کننده سیب زمینی در مناطقزیادی از جهان شناخته شده است. در این مطالعه، پاسخ 16 کلون سیب زمینی به ویروس S بررسی شد کهمیزان عملکرد و میزان جذب کلون ها به PVS اندازه گیری شد. طرح آزمایش استفاده شده مبتنی بر طرح کاملاتصادفی با سه تکرار بود. نمونه های برگی از کلون ها با استفاده از روش DAS-ELISA برای تعیین آلودگی هایویروسی تحت شرایط گلخانه ای تست شد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که میانگین عملکرد و میانگین جذبتوسط PVS در میان همه کلونها معنی دار بود. آنالیز کلاستر میانگین عملکرد و جذب با PVS، کلون ها را درسه گروه تقسیم بندی کرد. مبتنی بر آنالیز داده، کلاستر یک با بالاترین میانگین عملکرد ((2)3/9kg/m) و پایین-ترین میانگین جذب PVS (0/063) شامل کلونه ای مقاوم G8 ،G11 و H10 بود. در حالی که کلاستر 4دارای کلون های حساس با پایین ترین میانگین عملکرد و بالاترین میانگین جذب - PVS شامل H6 ، H18،KSG82 و KSG302 بود. نتایج این مطالعه نشان داد که H10 دارای بیشترین میانگین عملکرد ((2)4/3kg/m) و کمترین میانگین جذب- PVS (0/055) است. براساس نتایج این تحقیق کلون H10 را به عنوان بهترینکلون برای معرفی رقم درنظر گرفته شد و والد مناسب برای اصلاح ژنتیکی در برنامه های اصلاح سیب زمینی برای PVS پیشنهاد نمود.

Authors

زهرا حاجی برات

دانشجوی دکتری بیوتکنولوژیگیاهی، گروه زیست فناوری گیاهی و بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

عباس سعیدی

استاد، گروه زیست فناوری گیاهی و بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

احمد موسی پور گنجی

دانشیار، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

مهرشاد زین العابدینی

دانشیار، گروه زیست شناسی سیستم ها، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج