کاربرد جذب کننده های آلی در اصلاح خاک های آلوده به کروم شهرک صنعتی چرمشهر مشهد

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,427

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_215

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

به علت استفاده وسیع از فلز کروم در صنایع گوناگون مانند صنایع دباغی و چرمسازی ، نساجی ، ذوب، فلزکاری ، رنگ سازی، معدن، و صنایع هسته ای و بسیاری از صنایع دیگر باعث شده است مقدار زیادی از این فلز به محیط زیست وارد شده و سبب آلودگی هاک ها و آب شود. کروم بیشتر با ظرفیت های III , VI در آب های و خاک های آلوده یافت می شود. و این دو شکل کروم می توانند اثرات شیمیایی، بیولوژیکی و زیست محیطی متفاوتی داشته باشند (2). کروم III به طور نسبی غیر محلول بوده و اثرات سمی آن هنوز گزارش نشده است در حالی که کروم VI به علت سمیتی که برای بشر، حیوانات، گیاهان و میکروارگانیزم ها دارد یک آلاینده به شمار می آید. کروم VI بسیار در آب محلول بوده و تحرک زیادی دارد (5و7). با توجه به حجم بالای مصرف کروم در مراحل مختلف چرم سازی، پساب تولیدی کارخانجات مختلف چرمسازی مستقر درشهرک چرمشهر نیز حاوی مقدار زیادی کروم می باشد که در صورت عدم تصفیه مناسب یم تواند صدمات جبران ناپذیری را به محیط زیست واردکند (1و4). یکی از روش ها برای اصلاح خاک های آلوده به عنصر کروم استفاده از جذب کننده های آلی ارزان قسمت می باشد (5). بر اساس مطالعات انجام شده امکان کاربرد جذب کننده های فراهم و ارزان قیمتی چون پشم، تفاله های زیتون، خاک اره، برگهای کاکتوس، ذغال سنگ و کمپوست درمحیط محلول بر جذب کروم شش ظرفیتی وجود دارد (6). در این پژوهش قابلیت جذب کننده های آلی ارزان قیمت که به آسانی می توان آنها را فراهم کرد در اصالح خاک های آلوده به فاضلاب کروم شهرک صنعتی چرمشهر مشهد مورد بررسی قرار می گیرد تا در صورت امکان با توجه به خطرات زیست محیطی ناشی از وجود کروم در خاک بتوان از این جذب کننده ها در جهت اصلاح خاک های آلوده استفاده نمود.

Authors

پریسا پارسا

دانشجوی کارشناسی ارشد

امیر فتوت

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشگاه فردوسی مشهد

غلامحسین حق نیا

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • محمد پوران، حمیدرضا. 1382. اثر فاضلاب کارخانجات چرمسازی بر میزان ...
  • نصیریان حسن، شایگان جلال الدین، مرتضوی مسعود، پیشگیری و کاهش ...
  • Bailey, E., T.J.Olin, R.M. Bricka and D.D. Adrian. 1999. A ...
  • Barnhart, J. 1997. Chromium chemistry and implications for enviro nmental ...
  • Bartlet, R., B. James. 1983. Bahavior of chromiu in soil:VII. ...
  • Dakiky, M., and M. Khamis. 2002. Selective adsorption ofchromium (VI) ...
  • Macino, T., M. Kamevada, . K. Hatta., T. Takahashi. 1998. ...
  • Namas ivayam, C. and R..T. Yamuna. 1995. Adsorption of c ...
  • نمایش کامل مراجع