بررسی امکان حذف سلینوم از آزمایش تعیین ازت در تجزیه گیاه

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 961

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_254

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

ازت سنگ بنای ترکیبات ازته آلی یعنی مواد سفیده ای، بازهای آلی، آنزیم ها، ویتامین ها، کلروفیل ها وغیره می باشد و با وجود اینکه اغلب از مواد معدنی مشتق نمی شود، اما به صورت یون معدنی جذب گیاه می شود. ترکیبات 3و5 ظرفیتی ازت در خاک و گایه دارای اهمیت می باشند. از طریق تبدیل N2 به ترکیبات ازته ورود دائمی این عنصر درگردش مواد انجام گرفته و بدین ترتیب تعادل آن در مقابل ازت از دست رفته حفظ می گردد. ترکیبات مهم ازت در خاک و گیاه بصورت یون نیترات، یون آمونیوم، آمونیاک، بنیان آمین، یون نیتریت ، NO2 , NO, N2O (اکسیدهای ازته) می باشند. جذب ازت از راه ریشه بصورت یونهای No3 یا NH4 بدون هیچگونه تقدمی در جذب یکی از این دو شکل ازت صورت می گیرد. با وجود این برای کاربرد ازت در گیاه بیش از همه NH4 مورد لزوم می باشد لیکن No3 نیز در ریشه به اسانی به NH4 احیا می شود. بر اثر ازت نمو محصول تقلیل می یابد، افزایش طول ساقه ضعیف شده و گل دهی قبل از موقع انجام یافته و تشکل میوه کم میشود. و مقدار مواد سفیده ای و ارزش بیولوژیکی آن کمتر می گردد. بر اثر ازدیاد ازت در گیاه رنگ برگ ها آبی مانند می شود و تاخیر شدید در رسیدن میوه، نقصان استحکام بعلت وحود بافتهای نرم، غیر مقاوم شدن گیاه در مقابل هجوم بیماریها و تجمع آمیدها که موجب نامناسب شدن مزه و نگهداری محصول و یا مصرف آن می شود از علائم ازدیاد ازت به شمار می آیند. (1).

Authors

پروین آقازاده

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • کسرایی، ر. 1379. چکیده ای در باره علم تغذیه گیاهی. ...
  • امامی، ع. 1375. روشهای تجزیه گیاه. انتشارات موسسه تحقیقات خاک ...
  • نمایش کامل مراجع