سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی میزان جذب عناصر سمی موجود درپساب صنایع مس کرمان بوسیله چند گیاه دارویی و زراعی

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,495

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI09_314

Index date: 20 June 2006

بررسی میزان جذب عناصر سمی موجود درپساب صنایع مس کرمان بوسیله چند گیاه دارویی و زراعی abstract

منابع خاک و آبهای ز یر زم ینی از اجزاء مهم ب یوسفر کره زم ین بـوده و در سلامتی انسان وح یوان نقش مهمی دارند . اخیرا " در اکثر کشورهای دنیا حفاظت از ا ین دو منبع طب یعی مورد تشویق وترغیب قـرار گرفتـه است . خاک نه تنها نقش مهمی در تول ید غذا و پوشـاک دارد بلکـه در نگهداری کیفیت مح یط ز یست نیز تاثیر مهمی دارد . آبهای ز یر زمینـی منبع مهمی برای آب آشام یدنی و استفاده های صنعتی هستند . بنابراین آلودگی خاک و آبهای ز یر زم ینی توسط مواد ش یمیایی سـمی یکـی از موارد مهم مسا یل ز یستی بشمار مـی آ ینـد . در چنـد دهـه گذشـته بـا پیشرفت صنعت، مقدار عناصر سـمی در خـاک و آبهـای ز یـ ر زم ینـی افزایش داشته است . پساب های محلی وصنعتی ، فا ضلابها ، پسـاب صنایع ذوب فلزات، کمپوست وانواع کودهای ش یمیایی از منـابع آلـوده کننده خاک و آبهای ز یر زم ینی با عناصر سمی هستند ( 7 )استفاده از روش های فیزیکی وش یمیایی برای زدودن ا ین آلودگی هـا از خـاک و آبهای زیرزمینی از نظر اقتصادی مقرون بـه صـرفه نبـوده و از طرفـی سبب انهدام ساختمان وکاهش حاصلخیزی خاک می شوند (4 ) یکـی از روش هایی که در سال های اخیر برای حذف آلودگی عناصر سـمی از خاک وآب استفاده می شود و از نظر اقتصادی ن یز مقرون به صـرفه می باشد، روش گ یاه پالا یش است . در این روش با استفاده از بعضی از گیاهان، عناصر سمی از خاک ، لجن، رسوبات، آبهـای سـطحی و زیـر زمینی زدوده می شوند ( 2 )از آنجا ییکه پساب کارخانه صنا یع مس در حوضچه بزرگی در محوطه بیرونـی کارخانـه جمـع آوری مـی شـود و چون بافت خاک کف حوضچه شنی اسـت، احتمـال دارد کـه عناصـر سمی به آبهای ز یر زمینی روستاهای اطراف کارخانه نفوذ کنند . هـ دف از این تحق یق مقایسه میـزان جـذب عناصـر سـمی موجـود در پسـاب صنایع مس کرمان بوسیله بعضی از گیاهان می باشد، تا بـا اسـتفاده از بعضی از آن گیاهان، از ورود ا ین عناصر به آبهای ز یر زمینی جلوگیری شود

بررسی میزان جذب عناصر سمی موجود درپساب صنایع مس کرمان بوسیله چند گیاه دارویی و زراعی authors

آذر مرشدی

مربی خاکشناسی

حسین نقیبی

دانشیار گروه شیمی دانشگاه مازندران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امامی، ع، 1375. روش های تجزیه گیاه. موسسه تحقیقات خاک ...
Baker, A. J. M, Mc S.P, Grath, C.M.D , Sidoli ...
Robinson, B. H. M, Leblanc, D, Petil, R, Robert.and E. ...
Chino, M. 1999. Metal pollution of soil and groundwater and ...
Mcgrath, S.P. Shen and F.J. Zaho, ..1997. Heavy metal uptake ...
Welch, M.W., W. H. Allaway, A. H. William and Kubata, ...
Yang, J. E., J. H. Kim, and Y.H. Park, E ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی میزان جذب عناصر سمی موجود درپساب صنایع مس کرمان بوسیله چند گیاه دارویی و زراعی" توسط آذر مرشدی، مربی خاکشناسی؛ حسین نقیبی، دانشیار گروه شیمی دانشگاه مازندران نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1495 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که منابع خاک و آبهای ز یر زم ینی از اجزاء مهم ب یوسفر کره زم ین بـوده و در سلامتی انسان وح یوان نقش مهمی دارند . اخیرا " در اکثر کشورهای دنیا حفاظت از ا ین دو منبع طب یعی مورد تشویق وترغیب قـرار گرفتـه است . خاک نه تنها نقش مهمی در تول ید غذا و پوشـاک دارد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی میزان جذب عناصر سمی موجود درپساب صنایع مس کرمان بوسیله چند گیاه دارویی و زراعی با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.