بررسی امکان استفاده از روش تقطیر مستقیم برای اندازهگیری درصد نیتروژن کل خاک

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 6,441

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_317

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

نیتروژن مهمترین عامـل محـدود کننـده رشـد گیاهـان بعـد از آب در اکوسیستمهای طبیعی است (3) اندازه گیری نیتروژن کل خاک از آن رو که یکی از روش های مهم ارزیابی پتانسیل تـامین نیتـروژن قابـل جذب گیاه بوسیله خـاک محسـوب مـی شـود، همـواره مـورد توجـه محققان خاک شناسی بوده است . امـروزه روش هـای مختلفـی بـرای اندازه گیری نیتروژن کل خاک در دن یا بکـار گرفتـه مـی شـود کـه از معمولترین این روش ها، می توان به روش کلدال و دوماس اشاره کرد ( 5 ). تاریخچه اندازهگیری نیتروژن به روش کلدال به زمانی بر می گردد که یک محقق آلمانی به نام جان کلدال در سـال 1883 ایـن روش را بـا الهام از فرایند ساخت آبجو، به جهانیان معرفی کـرد (3) از آن زمـان این روش به عنوان روش اندازه گیـری نیتـروژن و پـروتئین در طیـف وسیعی از مواد همچون : آب، خاک، اندامهای گیاهی، غذاها، نوشیدنیها و گوشت مورد پذیرش همگان قرار گرفت (2) روش کلدال دارای سه مرحله هضم، تقطیر و تیتر سنجی می باشد (1) این روش نی ز مانند هر روش دیگر علیرغم محاسنی همچون دقت و کم هزینـه بـودن، دارای معایبی همچون اثرات مخرب اسید غلیظ مورد استفاده در مرحله هضم بر سلامت انسان، محیط زیست و دسـتگاهها و وسـایل آزمایشـگاهی، زمان بر بودن مرحله هضم حداقل یک ساعت در درجه حـرارت (420) و هدر روی نیترو ژن طی مرحله هضـم در اثـر تصـعید و حالـت هـای انفجاری است (2) به همین دلیل برخی از محققان روشی را بر اساس رابطه تقریبی بین مقدار نیتروژن استخراجی در اثر تقطیر نمونه ( بـدون هضم ) و مقدار پروتئین موجود در نمونه، پیشـنهاد و آنـرا روش تقطیـر مستقیم نامیده اند (6) این ر وش گرچه دقت روش کلدال را ندارد ولی در صورتی که در طیف نوع نمونه مورد آزمایش با روش کلدال کالیبره شود میتواند تخمین مناسبی از نیتروژن موجود در نمونه ( با بـر طـرف کردن کامل معایب بالا ) ارائه دهد . از آنجایی کـه بـیش از 95 درصـد نیتروژن کل خاک را نیتروژن آلی تشکیل می دهد و چیـزی در حـدود 50 درصد از این نیتروژن در ساختارهای پروتئینـی و اسـیدهای آمینـه دخیل میباشد بنابراین امکان استفاده از روش تقطیر مستقیم در خاک نیز وجود دارد . تا کنون هـیچ تحقیـق مـدونی در ایـن زمینـه صـورت نگرفته است .

Authors

مهدی شریفی

عضو هیئت علمی گروه خاک شناسی دانشگاه تبریز و دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدعلی حاج عباسی

عضو هیئت علمی گروه خاک شناسی دانشگاه تبریز و دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bradstreet, R. B. 1965. The Kjeldahl method for Organic Nitrogen. ...
  • Jones, J. B. 1991. Kjeldahl method for nitrogen determin ation ...
  • Kjeldahl, J. Z. 1883. A new method for the determination ...
  • Lemaire, G. 1997. Diagnosis of the Nitrogen Status in Crops. ...
  • Mulvaney, R. L. 1996. Ni trog en-Inorganic Forms. PP. 1123-1200. ...
  • Stanford, G. and S.J. Smith. 1972. Nitrogen mineralization potential of ...
  • نمایش کامل مراجع