سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه کیفیت آب چاهها و قنوات دشت یزد- اردکان و بررسی روند تغییرات کیفیت آنها

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,120

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

RWRDC01_070

Index date: 1 May 2011

مقایسه کیفیت آب چاهها و قنوات دشت یزد- اردکان و بررسی روند تغییرات کیفیت آنها abstract

آب به عنوان یک ماده طبیعی هم از نظر زیست محیطی و هم از نظر دوام و بقاء زندگی و پایداری اکوسیستمها دارای اهمیت فوقالعاده بوده و منبعی غیر قابل جایگزین است. استفاده از این منبع حیاتی در حالت ذخیره (آب زیرزمینی)، از طریق چاهها، چشمهها و قنوات صورت میپذیرد. در قدیم بعلت نبود امکانات حفاری مدرن برای حفر چاههای عمیق و نیمه عمیق، حفر قنات و استفاده از آب آن در کشاورزی، شرب و بهداشت یکی از مهمترین روشهای تامین آب بوده است. قنات بدون استفاده از پمپهای الکتریکی و فسیلی آب را از سفره آب زیرزمینی در دسترس بهرهبردار قرار میدهد و آبدهی آن برابر با آبدهی طبیعی سفره آب زیرزمینی میباشد ولی امروزه چاه متداولترین وسیله بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی است. چاهها آب را از اعماق مختلف آبخوان بکمک پمپاژ از زمین خارج میکنند. استحصال بیش از آب از طریق چاهها باعث کاهش سطح ایستابی میشود و در نتیجه افت سطح ایستابی آبدهی طبیعی و کیفیت آب در قنوات و چاهها کاهش مییابد کیفیت آب زیرزمینی نقش کلیدی در انتخاب نوع مصرف آب و قابل استفاده بودن آن، ایفا میکند. این تحقیق به بررسی کیفیت آب چاه و قنات و مقایسه روند تغیییرات کیفیت آنها در دشت یزد- اردکان میپردازد. این دشت بزرگترین و مهم ترین سفره های زیر زمینی استان محسوب می شود و آب مورد مصرف کشاورزی ، شرب و صنعت شهرستان های بزرگ یزد، اردکان، مهریز و میبد را تأمین میکند (اختصاصی و همکاران). تغییرات کیفیت آب چاهها و قنوات نمای کلی از وضعیت سفره آب زیرزمینی به ما نشان میدهد و با استفاده از این اطلاعات میتوان یک استراتژی مناسب برای مدیریت و حفاظت از منابع آب و استفاده پایدار از آن، اتخاذ کرد. در این تحقیق با رسم نمودار درصدی کالینز و همچنین محاسبه ترکیبات فرضی آب چاهها و قنوات به مقایسه کیفیت آب چاهها و قنوات، و روند تغییرات آن پرداخته شده است. به طور کلی نتایج نشان میدهد میزان مواد و ترکیبات چاهها از قنوات دشت یزد- اردکان بیشتر است و در طول دوره آماری روند تغییرات کیفیت آب آنها تقریبا یکسان میباشد همچنین هم در چاهها و هم در قنوات NaClبیشترین درصد از میزان کل مواد را تشکیل میدهد. ترکیبCaHco3 بنسبت در آب قنوات بیشتر از چاهها است.

مقایسه کیفیت آب چاهها و قنوات دشت یزد- اردکان و بررسی روند تغییرات کیفیت آنها Keywords:

مقایسه کیفیت آب چاهها و قنوات دشت یزد- اردکان و بررسی روند تغییرات کیفیت آنها authors

شهاب الدین زارعزاده مهریزی

دانشجوی کارشناسی ارشدآبخیزداری، دانشگاه تهران

محمد مهدوی

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

محسن محسنی ساروی

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
محمد شعبانی (1388) بررسی تغییرات کیفی آبهای زیرزمینی دشت ارسنجان ...
بنی اسدی و همکاران (1389)، ارزیابی کیفیت آب زیرزمینی در ... [مقاله کنفرانسی]
موسوی وهمکاران (1388)، بررسی اثرات خشکسالی بر آبخوان دشت رامهرمز. ...
عسکری و همکاران (1388)، بررسی اثرات خشکسالی بر کیفیت و ...
لشکری پور وهمکاران (1388)، بررسی برداشت بی‌رویه بر وضعیت کمی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه کیفیت آب چاهها و قنوات دشت یزد- اردکان و بررسی روند تغییرات کیفیت آنها" توسط شهاب الدین زارعزاده مهریزی، دانشجوی کارشناسی ارشدآبخیزداری، دانشگاه تهران؛ محمد مهدوی، استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران؛ محسن محسنی ساروی، استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش منطقه ای توسعه منابع آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله قنات، نمودار کالینز، ترکیبات فرضی، دشت یزد- اردکان هستند. این مقاله در تاریخ 11 اردیبهشت 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3120 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آب به عنوان یک ماده طبیعی هم از نظر زیست محیطی و هم از نظر دوام و بقاء زندگی و پایداری اکوسیستمها دارای اهمیت فوقالعاده بوده و منبعی غیر قابل جایگزین است. استفاده از این منبع حیاتی در حالت ذخیره (آب زیرزمینی)، از طریق چاهها، چشمهها و قنوات صورت میپذیرد. در قدیم بعلت نبود امکانات حفاری مدرن برای حفر چاههای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه کیفیت آب چاهها و قنوات دشت یزد- اردکان و بررسی روند تغییرات کیفیت آنها با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.