سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی فرسایش بادی به روش فائو یونپ در بورالان ماکو استان آذربایجان غربی

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,690

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SSCI09_578

Index date: 20 June 2006

ارزیابی فرسایش بادی به روش فائو یونپ در بورالان ماکو استان آذربایجان غربی abstract

مناطق خشک و نیمه خشک نظیر ایران که بطور قابل توجهی اکوسیستم شکننده ای دارند، در معرض تخریب و بیابانزایی قرار دارند . ظهور بیابان زایی سیمایی واحد و یکسان نداشته بلکه به اشکال گوناگون و در ابعاد متفاوت رخ می نماید . فرسایش بادی و آبی، نابودی جوامع گیاهی و جانوری، تخریب منابع آب و خاک، برهم خوردن تعادل بوم سازگانها و کاهش تولید حیاتی از جمله بارزترین نمودهای بیابان زایی به شمار می روند که همه آنها پیامدهای فاجعه آمیزی را به دنبال دارند . فرسایش عامل مهمی در تخریب خاک بوده و سالانه 430 میلیون هکتار از منابع خاک را به طور غیرقابل برگشت از بین میبرد . وسعت زمین های تخریب یافته در کل اراضی دنیا در سال1994 ، 915 × ؟؟ هکتار برای فرسایش آبی، 474 ×؟؟ هکتار برای 213 ×10 6 هکتار برای تخریب فیزیکی و 50 ×؟؟ فرسایش بادی، هکتار برای تخریب شیمیایی برآورد شده است (7) همچنین سالانه 15 میلیون هکتار از کشتزارهای جهان به دلایل مختلفی از جمله تغییر کاربری اراضی (8 میلیون هکتار ) ، فرسایش (3 میلیون هکتار ) ، بیابان زایی (2 میلیون هکتار ) ، آلودگی اراضی (2 میلیون هکتار ) از بین می رود . در ایران آمار نشان می دهد که 30 در صد مساحت کشور که معادل 50 میلیون هکتار است، بعنوان اراضی تخریب شده شناسائی شده اند (2)Racinskas با بررسی خصوصیات خاک و باد نقشه خطرات فرسایش بادی را بر مبنای مناطق ژئومورفولوژیک در لیتوانی در مقیاس 1:300000 تهیه نموده است که طبقات مختلف فرسایش بادی در این نقشه را کلاسهای با حساسیت های مختلف اراضی به این پدیده تشکیل داده است (Larionof (6 با تعیین فرسایش پذیری خاک نسبت به باد و سرعت آستانه باد و با در نظر گرفتن پوشش گیاهی فرسایش بادی را مدل سازی نموده و مناطق با شدتهای مختلف فرسایش بادی را به نقشه در آورده است (5) Harahsheh تخریب اراضی را از چهار جنبه تخریب پوشش گیاهی فرسایش آبی و بادی و شوری زایی مورد بررسی قرار داده و بر اساس نتایج بدست آمده در محیط GIS با تلفیق داده ها نقشه بیابانزایی را تهیه نموده است . بیشترین وسعت بیابانزایی در کلاس شدید و خیلی شدید با بیش از 60 درصد منطقه غرب اسیا بدست آمده است (4) Harper در ارزیابی فرسایش بادی به این 137 با کاربرد سزیم نتیجه رسیده است که مقادیر سیلت و رس در طول عمق پروفیل خاک تغییری نداشته است که این مطلب را می توان به از بین رفتن کل لایه سطحی خاک بر اثر پدیده فرسایش بادی نسبت داد (3) طرح مشترک سازمان های بین المللی فائو و یونپ تحت عنوان ارزیابی و ترسیم نقشه بیابان زایی و تدوین شیوه ای برای ارزیابی و تهیه نقشه بیابان زایی با توجه به فرآیند های موثر و خطرات ناشی از آن که از عناصر بسیار مهم و حیاتی در میان اقدامات لازم برای مبارزه با بیابان زایی می باشد (1) که در تحقیق حاضر قابلیت کاربرد این روش در ارزیابی فرسایش بادی مورد ارزیابی قرار گرفته است . اهداف اصلی شامل : تعیین وضعیت، سرعت، استعداد طبیعی خطر فرسایش بادی با استفاده از روش فائو یونپ بوده است .

ارزیابی فرسایش بادی به روش فائو یونپ در بورالان ماکو استان آذربایجان غربی authors

رضا سکوتی اسکوئی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

احمد نجفی

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غرب

زیبا حسن زاده

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غرب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مشکوه، م ع. 1377. روشی موقت برای ارزیابی و تهیه ...
Harper R.J., and R. J. Gilkes. 2002. Evaluation of the ...
Harahsheh H. and R. Tateishi. 2000. Desertific ation mapping of ...
Larionof G. A., E. L. Skidmor and Z. P. Kiryukhina. ...
Racinskas A. 2001. As sessment of natural conditions in Lithuania ...
UNEP. 1997. World atlas of des ertifi cation. Now York ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی فرسایش بادی به روش فائو یونپ در بورالان ماکو استان آذربایجان غربی" توسط رضا سکوتی اسکوئی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی؛ احمد نجفی، کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غرب؛ زیبا حسن زاده، کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غرب نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی نهمین کنگره علوم خاک ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 30 خرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2690 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مناطق خشک و نیمه خشک نظیر ایران که بطور قابل توجهی اکوسیستم شکننده ای دارند، در معرض تخریب و بیابانزایی قرار دارند . ظهور بیابان زایی سیمایی واحد و یکسان نداشته بلکه به اشکال گوناگون و در ابعاد متفاوت رخ می نماید . فرسایش بادی و آبی، نابودی جوامع گیاهی و جانوری، تخریب منابع آب و خاک، برهم خوردن تعادل بوم ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی فرسایش بادی به روش فائو یونپ در بورالان ماکو استان آذربایجان غربی با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.